ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.

SEO анализ

SEO анализ

Top Heading Element

SEO анализ

Съкращението SEO означава Search Engine Optimization или оптимизация на търсачки. Чрез тази оптимизация търсачките еволюират и техните алгоритми се “научават” да разпознават много по-ефективно всяко търсене и то не само на ключови думи. Най-вероятните намерения на потребителите претърпяват различни метаморфози и чрез задълбочен анализ се постига желаният ефект.

Процесът на оптимизация не е еднократен и най-голяма полза се извлича в продължителен период от време и когато се комбинират различни методи на действие. Два вида са начините на оптимизация – вътрешна /on-page/ и външна /off-page/. Вътрешната оптимизация е тази, над която имате пълна свобода на действие и абсолютен контрол, а външната е тази, която зависи от алгоритмите, ключовите думи и тази към която се стремите да имате максимален контрол.

Top Heading Element

Какво е линк билдинг в SEO оптимизацията?

Top Heading Element

Какво е on-page SEO?

За да знаете какво е състояние на вашия сайт по всяко едно време, SEO анализът е задължителен елемент. Анализът може да се раздели на няколко сегмента, като – структурата, дизайнът, достъпността (каква е трудността на употреба), скоростта. Използването на ключови думи, с които да излизате на преден план при търсене и класиране по входящи връзки, като за тях се прави задълбочен анализ. Колкото по-добре познавате сайта си, толкова по-вероятно е той да работи по необходимите критерии и потребителите му да се връщат отново. Основен елемент в on-page е, че имате пълен контрол над всяка промяна и действие по сайта. Именно това е начинът да направите сайта точно по вашите изисквания и потребителите да го оценят високо.

Top Heading Element

Какво е off-page SEO?

Представлява всички усилия, които се предприемат извън сайта ви. Всичко това се грижи за доброто класиране в търсачките. Още нещо се характеризира с това, а именно “линк билдинг”, което играе сериозна роля, но външното SEO е много по-сериозно.

Разликата между вътрешното и външното, е че при вътрешното имате много повече възможности за контрол, докато при външното не е точно така. Тогава идват насреща специалистите, които добре познават алгоритмите и техните желание. Изпълнявайки желанията на алгоритмите е много по-вероятно в резултат на търсене да излизате на предни позиции.
Най-лесният начин да разграничите, off oт on-page е, когато си отговорите на въпроса, дали даденото звено е във ваш контрол, ако отговорът е “не”, то тогава говорим за off-page / външно оптимизиране.

Top Heading Element

Защо SEO анализът е толкова важен?

Ако искате да знаете за моментното състояние на вашия сайт, трябва да заложите на добрия SEO анализ. Анализът протича по различни начини по специалните случаи, но основните са свързани със структурата, с информацията, скоростта и начина на употреба на сайта, както и с дизайна и ключовите думи. SEO анализът е първото звено към, което трябва да се обърнете при проблеми със сайта, включително и малкото посещение в него.

Скоростта е предимство

Ето и няколко варианта, в които да можете да подобрите скоростта на вашия сайт:

Умното навигиране на сайта

Колкото по-лесен за използване е сайта ви, то толкова по-лесно потребителите ще могат да намерят услугата/продукта от търсенето

Top Heading Element

Защо е важен комбинираният анализ на сайта?

Правилното комбинирано анализиране на сайта, ще даде възможност за по-ясна картина за неговото актуално състояние, като данните се използват, за да може в последствие да се направят необходимите корекции. Комбинирано, означава да се обърне внимание не само на вътрешната, а и на външната оптимизация. Основно анализите съдържат:

Top Heading Element

Анализиране на съдържанието

Цялостният одит на сайта е именно анализът на SEO в един уеб сайт. Успешната стратегия и последваща оптимизация не бива да бъдат пренебрегвани, а в основата на успеха, стои по-бързото намиране на резултат при набиране на съдържание в търсачките. Колкото по-оптимизиран е вашият сайт, толкова по-напред ще излиза той, това означава, че потребител, който търси ключова дума, подходяща за вашите дейности, вие ще излизате на предна позиция. Анализът се състои в два случая, първият е когато вече имате някакво съдържание или когато предстои такова. Ето и важните елементи:

Top Heading Element

Линк профилът на вашия сайт - анализ

Този анализ включва пълен преглед и оценка на домейните, линковете и целият комплект от процеси, които извършва софтуерът и специалистите ни от SEOMAX. Основната цел е да се провери дали домейните са качествени, релевантни и авторитетни. Не на последно място е важна репутацията на домейна, от който вашият сайт получава линкове, както и неговият линк профил. На какво специалистите ще обърнат внимание:

Работата на специалиста по SEO анализ ще даде подробен репорт, в който ще се представят всички анализирани резултати, специално изработени за нуждите на вашия сайт. В хода на анализа всичко ще претърпи своите очаквани промени, а в SEOMAX ще получите висококачествена и ефективна стратегия, която ще бъде достатъчно устойчива, за да се справи с проблемите и достатъчно гъвкава, за да се справи с промените. Каквато и да е причината за създаване на сайта ви, то сме сигурни, че е създаден, за да бъде посещаван. Именно това прави един сайт успешен, ако потребителите му са доволни от скоростта, информацията и простата работа с него.

Lorem Ipsum е елементарен примерен текст

Top Heading Element

Често задавани въпроси

Не само, че е подходящ, но е и задължителен, както за малки, средни, така и за големи собственици на сайтове. Ако имате проблеми с трафика, продажбите или бързината, е важно да се обърнете към надеждни доставчици на тази услуга. След направен анализ ще може да се прецени къде има спадове и как може да премахнат.

Обикновено анализа протича, и ръчно, и с необходимите инструменти, в зависимост от нуждите в конкретната ситуация. В SEOMAX се доверяваме, не само на софтуерните инструменти, а и на обучените специалисти, които боравят ръчно с анализирането. Това ще ви даде възможността да се запознаете в дълбочина с всички аспекти на сайта ви.

Цялата информация за текущото състояние на вашия уебсайт на документ. В този документ ще можете да видите всички проблеми на техническо ниво и популярност. В него ще се запознаете с всички “невидими” звена на сайта, като аудиторията, колко време прекарва в сайта ви или в конкретна категория, както бързина и всичко съпътстващо. По този начин най-лесно и ефективно може да се стремим към изграждане на един по по-функционален сайт, който да привлича клиенти.
Следват решения на поставените проблеми. Всичко, което е открито от специалистите се обсъжда и се взимат най-ефективните решения за отстраняването им. Всички тези решения ще бъдат пряко коментирани с вас и вие ще взимате крайното такова. Нашите специалисти ще ви дадат варинати, от които ще имате възможност да изберете и да се вземе най-правилното решение на база посочените данни.
Ако сайтът има фундаментални проблеми, като спад на трафика, никакви продажби или скоростта му е много ниска, то тогава няма как да има смисъл да се продължава по останалите звена на сайта. Проблемите от този тип обикновено са на ниво потребители, а това е звеното, където искаме да представим продуктите и услугите на клиентите по най-добрия начин. Ако имате желание сайтът ви да е ефективен и да носи продажбите, за които е създаден, първо трябва да се обърнете към SEO и оптимизация.
В SEOMAX гарантираме за нашите специалисти и имаме многогодишна история в изготвянето на анализи. На база дадените резултати там, можем да гарантираме резултати и във вашата област. Богатият опит и годините на разнообразие на нашите клиенти ни дава самочувствието да гарантираме вашия успех. Ние приемаме вашата кауза, като наша!
Това е въпрос, който не може да бъде изцяло контеретен, защото всяко звено е много специфично, но бихме казали, че в рамките на до 3 месеца ще видите резултати. Всеки проблем изисква време, а проблемите не винаги са само технически, понякога е необходимо да се запознаем с потребители на сайта, за да разберем кое е най-подходящо. В много ситуации пробваме различни техники за “комуникация” с клиентите, на база на техните реакции се ориентираме в средата.
Цената се определя от много фактори, като първоначално зависи от определянето на това какво искате, след това се прави анализът и ако имате желание – стратегия, която се изготвя на база анализа. Чрез нея ще се разрешават проблемите и ще се затвърждавате на пазара. Препоръчваме ви да се свържете със специалистите ни от SEOMAX и да получите персонални насоки и цени. Персоналната оферта може да се доближава много повече до вашите очаквания с оглед на вашите конкретни проблеми.