С какво да се съобразявам в YouTube? Как да ползвам услугите на YouTube?

рекламиране в youTube - видео реклами в ютуб

YouTube е мястото, където споделяме лайфстайл, красота, бизнес съвети и много други полезни неща. Днес YouTube продължава да се разраства и затова ние трябва да сме наясно как да не нарушаваме правилата на останалите, докато го ползваме.

Когато сте регистрирани в този сайт, Вие можете да гледате различни видеа, може да се абонирате за определени канали, които са интересни за Вас, да пишете коментари под клипчетата, да изпращате съобщения и дори да качите Ваше съдържание.

1. Когато Ви заплашват или клеветят

Правилата на YouTube са много строги, когато става въпрос за унижаване, засягане на достойнство или сигурността на останалите потребители. Съдържанието, което качвате забранява присъствието на тероризъм или насилие или сексуално съдържание.

! В случай, че нарушите това правило, YouTube има правото да:
– Да изтрие съдържанието;
– Да изпрати предупреждение на Вашия профил;
– Да премахне профила Ви при повторно нарушение;
– Да постави възрастово ограничение или означение за предупреждение на съдържанието;
– Да съобщи на компетентните органи в съответната държава за нарушение на закона.

2. Поверителност

Вие сами може да прецените каква лична информация да споделите с другите потребители. Профилът ви в YouTube е Вашият профил в Google и другите платформи на Google. Необходимите лични данни са име, телефон, дата на раждане, имейл и пол. Те запазват информацията, която търсите, клиповете, от които се интересувате, местоположението Ви, рекламите, които гледате, снимки и видеа, които качвате. Вие може да контролирате всичко това от настройките за поверителност. Когато някой е използват Вашата лична информация или съдържание, може да го помолите да го премахне от сайта. Ако той не се съгласи, заявете съдържанието за премахване. YouTube дава възможност на нарушителя да премахне сам съдържанието в рамките на 48 часа, в противен случай, то ще бъде изтрито автоматично.

3. Вашите авторски права

Когато Вие създадете оригинално съдържание като филм, видео, софтуер, звукозапис или други произведения, то Вие получавате авторски права върху него. Това, което трябва да знаете е, че след определено време всяко съдържание губи своята защита, което означава, че всеки може да го ползва свободно. Ако Вие искате да ползвате чуждо произведение, вижте дали то е достъпно вече за всеки.

Искате да ползвате легално чуждо произведение във Вашия клип

YouTube не Ви дава тези права. Това, което трябва да направите е да пишете на създателя. Единственото, което може да ползвате безплатно е фонова музика или други звукови ефекти, благодарение на фонотеката, която YouTube притежава. Когато създателя предостави права на останалите потребители да използват произведението му, той означава своето видео с „Криейтив комънс“ или CC BY. Ако сте закупили или записали дадено съдържание, това не Ви позволява да го качите в YouTube.

Видеоклипът Ви е премахнат, въпреки позволението да ползвате чуждо съдържание

Когато това се случи, проверете дали човекът с авторски права не е решил така и го помолете да оттегли желанието си. Но ако клипът е премахнат поради неправилна идентификация или друга грешка, Вие може да подадете уведомление чрез YouTube.

Какво става, когато използвам музика на известен изпълнител за фон?

Ако създателя иска да изтриете клипа, той ще бъде свален или блокиран. Когато извършите повече нарушения, клипът Ви ще бъде вече премахнат от YouTube.

Какви са правата Ви, когато част от клипа Ви е показан в друг клип?

Ако някой е нарушил авторските Ви правя, може да подадете уведомление и да го свалите чрез жалба или уеб формуляр в YouTube или Google. Нямате правото обаче, да искате да изтриете цял канал. YouTube има право да поиска подробно да разбере защо искате да се свали дадено съдържание, но не решава проблеми относно собствеността върху авторските права. Ако нарушите правата, Вашият профил може да бъде премахнат.

4. Какво представлява професия Youtuber?

Знаете ли как да печелите пари като качвате видеа в YouTube? Това става благодарение на партньорската програма на YouTube чрез рекламите, които се в квадратче върху даден клип или тези реклами преди самото видео. Как се печели? Когато зрителите кликнат върху рекламата в Youtube при първия случай и когато видеото бъде изгледано поне до 30 секунди, при втория случай. Разбира се, да бъдеш партньор с YouTube има и други предимства.

5. Какво да направите, за да се защитите?

– Имате право да ограничите коментарите под Вашия клип или да ги одобрите преди да се публикуват;
– Може да подадете сигнал срещу потребител;
– Може да изтриете коментари и да блокирате потребители, които нарушават правата.

! Ако профилът Ви бъде премахнат, не можете да създадете нов със същите данни от премахнатия!
! Когато някой разпространява клевети за Вас, подайте жалба чрез специалната платформа на YouTube или в свободно съдържание чрез имейл.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.