4 ползи от използването на видео на Вашата Landing страница

ползи, лендинг страница, landing page, landing страница, ландинг страница

Когато провеждате маркетингова кампания, е важно да създадете ефективна landing страница. Има много елементи, които може да добавите към лендинг страницата, включително и видео. Добавянето на видео към Landing страницата спомага за задържане на лийдовете ангажирани, за да може вероятността за конвертиране в клиенти да се повиши.

В тази статия ще споделим с Вас 4 ползи от използването на видео на Вашата landing страница. Продължете да четете, за да разберете как да подобрите представянето на маркетинговата си кампания, интегрирайки видеа в нея.

1. Видеата помагат на аудиторията да разбере информацията по-добре

ползи, лендинг страница, landing page, landing страница, ландинг страница

Когато създавате лендинг страница, Вашата цел е да накарате аудиторията да действа. За да направят това, хората имат нужда от информация.
Лошото е, че е трудно да дадете всичката нужна информация само на една страница. Ако използвате прекалено много текст, аудиторията Ви ще загуби интерес и ще излезе от страницата. Потенциалните Ви клиенти не искат да се чувстват претоварени от Вашата лендинг страница. Ето тук идва ролята на видеото.

Вместо да претоварвате аудиторията с големи блокове текст, задръжте интереса им, създавайки видеа. Те Ви помагат да споделите повече информация за по-кратко време. Добавяйки видео към лендинг страницата Ви помага да общувате с аудиторията и да споделите всичката нужна информация за Вашия продукт.

Използването на видео е страхотна възможност, ако имате сложен продукт. Може да е невъзможно да представите продукта си думи. Въпреки това, използвайки видео, може да покажете и обясните своя продукт на аудиторията.
Ще покриете повече основни теми с по-малко текст, използвайки видео. Важно е все пак да има и достатъчно количество текст, за да може страницата да се индексира добре в търсачките.

2. Видеата повишават ангажираността

Когато създавате Landing страница, Вие искате да ангажирате посетителите, за да могат да научат повече за Вас, за Вашия продукт и да се превърнат в купувачи. Видеата са страхотен начин да приковете вниманието на аудиторията към страницата и да я ангажирате, защото те комбинират звук и визуални елементи.

Според статистически проучвания, аудиторията е 10 пъти по склонна да си пусне видео на  Landing страницата, отколкото да изчете определен блок текст. Те винаги ще изберат да гледат видео, вместо да четат страница, пълна с текст, защото е по-бърз и ефективен начин за приемане на информация.

ползи, лендинг страница, landing page, landing страница, ландинг страница

В допълнение, по-вероятно е хората да възприемат по-добре информация, представена под формата на видео. По-трудно е да ангажирате с текстов блок, отколкото с видео и много посетители на сайта обикновено скролват през текста, за да спестят време. Те търсят изображения или видео с демонстрация на продукта, защото предпочитат да го видят в действие, отколкото да четат за това как работи.

С видео ще държите лийдовете си ангажирани за повече време. Ако видеото е интересно, хората ще отделят време за да го гледат, а през цялото време, в което го гледат, те стоят на страницата Ви и научават повече за Вас и Вашите продукти.

3. Видеата изграждат асоциация с бранда

ползи, лендинг страница, landing page, landing страница, ландинг страница

Асоциацията с бранда играе голяма роля за Вашия бизнес. Вие искате хората да разпознават бранда Ви, когато виждат Вашето лого или Ваш продукт. Може да е детерминиращ фактор, който да Ви помогне да превърнете повече лийдове в клиенти в дългосрочен план.

Когато изграждате бранд чрез блокове от текст, е трудно персоналността на бранда да заблести. Трудно е да опишете с думи нещо, което хората трябва да видят.

С видео обаче, е много по лесно да промотирате бранда си по креативен и персонализиран начин. Видеата са изключително ефективни, защото Ви дават възможност да предадете ефективно посланието и бранда си, използвайки визуални и звукови стимули.

Този тип медиа е доказано ефективен път към повишаване на разпознаваемостта на бранда. Според статистическо проучване, разпознаваемостта на бранда се покачва с 139% след гледане на видео. Това показва, че видеото е ефективен начин да помогнете на хората да станат по-запознат в бранда Ви.

Защо познаваемостта на бранда е от значение?

ползи, лендинг страница, landing page, landing страница, ландинг страница

Познаваемостта на бранда има ключова роля в превръщането на лийдовете в клиенти. Хората искат да се чувстват уверени, че може да се има доверие на бранда, от който купуват. Изграждането на доверие и познаваемост спомага да се постигне тази увереност както във Вас така и във Вашите продукти и бизнес.

Дори някой да види лендинг страницата и да не купи, това не означава, че сте загубили лийд. Когато използвате елементи за повишаване разпознаваемостта на бранда, те ще запомнят Вашия бизнес. Евентуално, когато дойде време да купят, те ще си спомнят за Вашия бранд и ще изберат Вас вместо конкурентна фирма.

4. Видеата повишават конверсиите

ползи, лендинг страница, landing page, landing страница, ландинг страница

Когато използвате видео на Вашата  Landing страница, това ще повиши конверсиите Ви. Според статистически проучвания, добавянето на видео може да покачи конверсиите с до 80%!

A как да използвате видео за да превърнете лийдовете в клиенти?

Видеата са мощен инструмент, който Ви дава възможност да достигнете до аудиторията и да предизвикате емоционално 

вземане на решение за покупка. Ако отделите повече време на това как изглеждате във видеото, може да насочите емоционалното състояние на аудиторията в посоката която искате.

Много бизнеси използват емоциите за да окуражат аудиторията си да купува. Например, Американската асоциация за борба с жестокостите към животни (ASPCA) използва емоционална реакция, за да окуражи хората да даряват за организацията. Когато любители на животни видят как животно страда, те не могат да останат безучастни и даряват за да помогнат на тези животни.

Този тип видеа кара хората да се чувстват по определен начин за определен бизнес или продукт, а в последствие те действат на база емоцията, която чувстват. Видеото е силен инструмент, който може да използвате за да предизвикате желаната емоция аудиторията.

Също така, когато използвате видео на лендинг страницата си, Вие давате възможност на аудиторията да види продукта Ви от близо. Те могат да го видят в действие и да получат информация, която няма как да обясните в текст. Това спомага лийдовете, които са се замисляли дали да поръчат, защото не знаят как работи продукта, или как би стоял в ръката или как изглежда от всички ъгли, да вземат информирано решение за покупка.

Хората искат да знаят всичко възможно за продукт или услуга, които искат да купят. Давайки на аудиторията детайлна перспектива върху вашия продукт, чрез видео, Вие ще спечелите повече конверсии за Вашия бизнес. В допълнение, използването на емоционални видеа, включващи и бранда Ви, ще помогне за по-добра разпознаваемост на бранда и превръщане на лийдове в клиенти.

Видеата могат да доведат до много висок резултат, ако се използват правилно. Има много ползи от интегрирането на видеа в landing страницата, като повишаване на ангажирането, разпознаваемост на бранда и повишаване на конверсиите.

Ако все още нямате лендинг страница или настоящата Ви не се представя добре, се свържете с нас, за да получите оферта за атрактивна лендинг страница, предизвикваща конверсии и разпознаваемост на бранда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.