Как да инсталирате Yoast SEO на своя WordPress сайт

Как се инсталира Yoast на WordPress сайт.

Когато работите със сайт, за който плащате хостинг, Yoast SEO е един от най-ценните инструменти, които може да ползвате за SEO оптимизация. Този плъгин е един от най-популярните WordPress плъгини и е лесно да се разбере защо. Независимо дали поддържате личен блог или сте SEO експерт, управляващ сайтове на клиенти, Yoast е мощен инструмент. Той ще Ви помогне да направите сайта си лесно разбираем за търсачките.

Yoast SEO може да се инсталира на всеки самостоятелно хостнат сайт. Лесно е да се каже, че този плъгин е един от най-цялостните SEO плъгини за WordPress, който може да искате. Също така е безплатен. Имате възможност да закупите premium Yoast SEO, което Ви дава малко повече функционалност, но същинските и важни функции на плъгина са безплатни. Yoast Ви позволява лесно да контролирате заглавия и мета описания. Да изберете желаните ключови думи и да следите колко често ги ползвате. Да управлявате картата на сайта и още много други.

Сваляне и инсталиране на Yoast SEO

Ако все още нямате Yoast SEO плъгина на Вашия WordPress сайт, нека го инсталираме. Това става от админ панела на Вашия сайт. Огледайте се за бутон с надпис „Разширения“. Когато поставите мишката върху него, отстрани ще се появят две опции – „Инсталирани“ и „Добавяне на още“.


Кликнете върху „Добавяне на още“ и пред вас ще се появи страница с набор от избрани, популярни, препоръчани и любими плъгини. Ако не виждате Yoast SEO в някоя от тези секции, използвайте полето за търсене и го намерете.

Галерия с плъгини на WordPress сайт.
След като намерите Yoast SEO, кликнете „Инсталиране сега“ и WordPress ще го свали, инсталира, и ще Ви подкани да го активирате. Активирайте го, и ако е бил успешно инсталиран и активиран, ще видите опция SEO в левия панел на сайта.

Yoast SEO за WordPress. Контролен панел за SEO оптимизация.
Свалянето и инсталирането на Yoast SEO беше лесно, но сега трябва да го настроите. Ако никога не сте ползвали Yoast SEO преди, това може да е малко объркващо, но обещаваме, че не е нищо, което да не може да направите. Не можем да обещаем, че процеса ще е много интересен, но напълно ще оправдае времето, което е нужно за да се настрои правилно. Поради това, че идеалните настройки за плъгина се различават при различните сайтове, ние няма да Ви кажем конкретни настройки, които да направите. Ние ще Ви обясним какво означава всяка от настройките за да направите подходящия избор конкретно за своя сайт.

Импортиране на настройки от други SEO плъгини

Ако имате инсталирани други SEO плъгини, може да спестите малко от времето за настройка и да импортирате настройките от другите плъгини. За да го направите, от SEO опцията в лявата страна на админ панела на сайта, изберете „Инструменти“. След това „Импорт и ескпорт“.

От тук може да импортирате настройки от други плъгини като All-in-One SEO, WooTHemes SEO Framework и други. Всичко, което трябва да направите е, да изберете подходящата кутийка и да кликнете импорт.

Вече имате инсталиран Yoast SEO плъгин.

В следващата част ще засегнем как да го настроите правилно, за да започне да работи за Вашия сайт. Ако задачата по SEO оптимизацията на Вашия сайт Ви се струва сложна, ние от дигитална агенция SEOMAX можем да изпълним това вместо Вас. Свържете се с нас още днес, за да подобрите позициите на своя сайт в търсещите машини!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.