Как се публикува статия на WordPress – Урок

статия, Wordpress, качване, сайт, съдържание на сайт

Управлението на блог никога не е било по-лесно. Системите за управление на съдържание като WordPress, Open Cart и други подобни, дават възможност за лесно премахване, редактиране и добавяне на статии в блог секцията на сайта. Днес решихме да опишем подробно процеса на публикуване на една статия в WordPress в нашия сайт.

Изглед на WordPress сайт

wordpress, сайт, уордпрес, админ панел
Преди да пристъпим към публикуването, нека първо разгледаме как изглежда администраторския панел на един WordPress сайт. В лявата страна ще намерите навигацията на сайта, състояща се от менюта като „Начало“, „Публикации“, „Файлове“ и други. За нас е важен раздела „Публикации“ с неговите подраздели:

подраздели, секция публикации, wordpress

При клик върху „Всички“, имате възможност да видите всички публикации в блога до момента.

След този клик пред Вас се появяват всички публикувани досега статии, техния автор, датата, на която са публикувани и друга информация. Нас обаче най-живо ни интересува подраздела добавяне.

Добавяне на публикация

След клик върху „Добавяне“, пред вас се отваря прозорец с редактор. В този прозорец се случват всички процеси по добавяне на публикация. Под текста „Нова публикация“ се намира полето, в което да напишете заглавието на своята статия. Малко по надолу се намира редактора за съдържанието на самата статия.

Редакторът Ви дава различни възможности за форматиране на текста, както и добавяне на изображения и връзки от статията към определени страници. Имате възможност да изберете шрифт, големина, както и да настроите подзаглавията в статията. В дясно се намира секцията „Формат“, в която избирате формата на новата публикация.

По-надолу в страницата за публикуване, ще намерите секция “категории” и секция “етикети”. В секцията категории се намират различните категории съдържание на Вашия сайт. От тук може да изберете към кои категории спада статията, която ще качвате. В секцията етикети – може да поставите няколко думи, които са основни за съдържанието, което предстои да публикувате.категории WordPress, етикети WordPress, сайт WordPress, изработка на сайт WordPress

Публикуване на статията

Ако вече сте написали текста, избрали сте подходящи картинки, които да го допълнят, избрали сте желаните категории, както и главна картинка, значи е време за публикуване. Преди тази стъпка Ви съветваме отново да огледате съдържанието и да се уверите, че са спазени правилата за четимост и SEO оптимизация. Публикувания текст трябва да съдържа подзаглавия, всеки от параграфите не трябва да надвишава 150 думи. Старайте се да избягвате и изречения над 20 думи.


На картинката сме оградили важните бутони на този етап. Ако кликнете на „Запис“, публикацията, която написахте и редактирахте до тук, ще остане запазена. Така може да я редактирате допълнително, когато можете и желаете.
Бутонът „Преглед“ Ви дава възможност да видите как би изглеждала публикацията, когато я публикувате. Така може да видите още веднъж, дали определени части от текста се нуждаят от редакция и да я направите.
Под изброените два бутона, се намират допълнителни инструменти за публикуване. Интерес представлява реда „Публикуване“. От тук може да настроите точен ден и час, в който да се публикува избраната статия. Ако знаете кога Вашите потребители са най-активни, може да им предоставите съдържание точно в този момент.


След като сте се уверили, че Вашата публикация е готова, единственото, което остава да направите, е да кликнете върху „Публикуване“ и тя ще се появи във Вашия блог.
Ние от SEOMAX се надяваме тази статия да Ви е била полезна и информативна. Ако имате блог в своя фирмен сайт, но нямате време да го поддържате, ние предлагаме услугата “писане на статии“, която да обогати съдържанието Ви.  Ако все още нямате уеб сайт и смятате, че Вашия бизнес се нуждае от такъв, ние можем да предложим изработка на сайт и изработка на онлайн магазин, персонализирани към Вашия бизнес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.