Любимите книги на екипа от SEOMAX

Любимите книги на SEOMAX

Приветствахме месеца на книгата и решихме да разведрим обстановката, като попитаме част от екипа на SEOMAX кои са любимите им книги и защо биха ги препоръчали на приятел. Ако имате нужда от вдъхновение или просто искате да отделите малко време за себе си с хубава книга в ръка, то може да откриете чудесни идеи в следващите редове!

Християна Петкова,  Маркетинг мениджър:

Любимата ми книга досега си остава “Тютюн” на Димитър Димов. Изключително увлекателна, преплитаща романтика, история и действие. Класическа книга, с която голяма част от нас сме израснали. Друга книга, която силно ме впечатли е “Произход” на Дан Браун – държи Ви в напрежение през цялото време, за да осъзнаете накрая, че технологиите ще бъдат следващата еволюция, а ние ще бъдем погълнати от нея.

Оля Иванова, Маркетинг специалист:

„-Промените стават бавно.

-Позволете ми да възразя: не, това не е вярно!

Промяната се случва мигновено. Може би ще Ви отнеме време да решите да се промените. Но истинската промяна (когато и да настъпи) става моментално.“

„Малките неща и тяхната огромна роля“

Това е цитат от една от любимите ми книги, която съм чела „Малките неща и тяхната огромна роля“ на Анди Андрюс, който в действителност е бивш бездомник.

Харесвам тази книга и бих я препоръчала на всеки. В нея научаваме всъщност колко огромна роля играят дребните неща, които често хората не забелязват. И именно тези малки неща са основата на много големи промени в живота на човек. Книгата разкрива идеята да се учим как да забелязваме и възприемаме тези подробности, за да може по-бързо да постигаме целите си.

Реално авторът Анди Андрюс е бивш бездомник с дарба на проницател, тоест забелязва неща, които убягват на другите хора, но днес той консултира щабовете на елитни футболни отбори и т.н.  С книгата си той иска да ни каже, че понякога ние хората виждаме нещата по един начин, а те всъщност са се случили, за да разберем друго нещо.

Например, ако някой ни каже нещо, как да се обърнем и да го разберем, така че да видим правилната посока, а не първосигналното, което ни казват, защото зад думите се крие самата истина, но думите я казват по различен начин. Съветва ни да се опитаме да чуваме и възприемаме нещата малко по-различно.

Страхотна книга, която може да окаже голямо влияние върху начина на мислене и начина Ви на живот. Определено човек може да научи много интересни неща от нея и най-вече  да погледне нещата от друг ъгъл и да не разчита на късмета, защото той е мит. Това ще Ви помогне както в личен, така и в професионален план. Освен това е написана по забавен начин, така че докато четете, хем да се забавлявате, хем да научите нещо ново.

Мария Миланова, Web Project Manager:

Една от любимите ми книги е „Монахът, който продаде своето ферари“ от Робин Шарма. Една приказка, която съчетава духовната мъдрост на Изтока с най-новите принципи за успех от Запада и показва стъпка по стъпка един път към живота с повече смелост, баланс, изобилие и радост. Тази книга променя живот, променя мислене и започваш да мислиш по-друг начин и да виждаш различно.

От самотата, от отчуждението от себе си, от загубата на личността. 

Всеки, който има нужда от промяна в живота си, който иска да види малък или голям знак от съдбата, трябва да прочете тази книга.

С няколко цитата от книгата бих искала да покажа на тези, които не са я чели, че това ще е истинско богатство, ако се докоснете до нея и видите мъдростта събрана между страниците ѝ.

„Човек не бива да позволява на часовника или календара да му пречат да види, че всеки миг от живота е чудо – и тайнство.”

 „За да вдъхнеш живот на целта си, трябва да си поставиш точен срок.”

„В тази Вселена няма хаос. Зад всичко, което някога ти се е случило и зад всичко, което някога ще ти се случи, има някаква цел. Всяко преживяване носи поуки.”

„Уважавай времето си.“ – „Радвай се на специалните моменти, които всеки ден ти предлага, защото днешният ден е всичко, което имаш.”

Антония Петрова, Маркетинг специалист:

Сложен въпрос, на който няма кратък отговор. Любимите ми разкази са на Етгар Керет – брутален писател, който с двеста думи може да премине през всички емоции на човешката душа и да те остави със затаен дъх. Любимият ми роман е “451 градуса по Фаренхайт” – перфектно описва света, от който ме е страх най-много и ме научи да се вглеждам в детайлите около себе си – как есенните листа ухаят на канела, по тревата сутрин има роса, а на луната – човек.

От българските автори мисля, че всеки трябва да прочете поне една книга на Димитър Димов и да се наслади на жонглирането с думи, с което той успява да те въвлече в света на своите герои. “Тютюн” е един от малкото романи, които щом приключих да чета, просто обърнах на първа страница и препрочетох наново веднага, защото емоциите, които тази книга остави у мен бяха твърде силни.

Ваня Иванова, Графичен Дизайнер:

Една от последните книги, която ме докосна, е на българската духовна учителка Оура Лов „Пчелата“. В периода, в който се намираме в момента, ние имаме нужда от духовно лечение. Сега е моментът, в който човечеството трябва да осъзнае кое е най-важното. Не материалното, а духовното, вярата, любовта. Според романа „Пчелата“ всяка една душа има някъде душа-близнак- от различна религия, от различна култура, с различен език. Хора от различни светове.

И ако имаш късмета да срещнеш своята душа близнак, ще откриеш един нов свят, непознат за теб. Свят, в който откриваш, че любовта може да ти донесе много повече щастие, отколкото болка. С книгата си, Оура Лов иска да ни научи най-напред да обичаме себе си. Как ще обичаме друг, ако не можем да обичаме себе си?

Татяна Вълканова, Junior SEO Specialist:

Любимата ми книга в последните няколко месеца е “Живот в скалите”. Стилът, в който е написана е лесен за четене, но на мен лично ми отне малко по-дълго време да я прочета, тъй като се оказа изключително емоционална. Аз съм от хората, които вярват, че всяко нещо се случва с причина и има за цел да ни доведе до по-важна цел или събитие в живота ни. Това е основната идея, която успях да извлека от книгата.

Героите са изградени без фалш, те са обикновени хора, които грешат, нараняват себе си и другите, израстват и се променят. Никой не е само лош или само добър, всички са истински и точно това е богатството на тази литературна творба. Това е, може би, книгата, от която съм извадила най-много цитати. Бих я препоръчала на всеки, който би искал да получи нов поглед върху житейските събития, които оформят пътя на всеки човешки живот.

Кристина Данева – Маркетинг специалист

Преди да започна да се замислям над личностното развитие много повече, обичах да чета книгата “Храна за душата”. В нея има кратки истории, от които винаги човек може да си направи извод и да си вземе поука. Много ми харесваше да я чета, защото се доближаваше до сякаш важните неща в живота и важните уроци. Друга интересна книга за мен е “Книга за мечтатели”, в нея отново могат да се открият истории за хора от различни времена и страни. Общото между тях е, че всички те са следвали мечтите си. Някои от тях са изобретатели на колелото и неща, които са променили изцяло нашата история.

Сега съм се фокусирала в книги, които могат да допринесат за личностното и професионално развитие. “Седемте навика на високоефективните хора” на Стивън Кови е книгата, която смятам, че е много полезна и дава правилната насока за постигане на цели в живота.

Стефка Георгиева – Senior online marketing specialist

Може би на чело стои “Любов по време на холера” на Маркес. Купих я в окаяно състояни и не я пипнах 2 години. След това я прочетох за 3 дни и толкова много ми хареса, че прочетох абсолютно всичко на автора, за съжаление преди да пуснат новите издания на пазара (шрифтът в старите книги е изтощителен понякога). Друго любимо четиво ми е “Биография на блаженството”. Чудесна книга за пътешествията и какво е щастието в различните страни. Няма как да не споделя и цялата поредица на издателство Жанет 45 – “Кратки разкази завинаги”.

Безвъзвратно влюбена съм във всички тях, като на върха в разказите са Етгар Керет и Туве Ясон. Особено сборникът “Асъмтой” на Керет <3. “Физика на тъгата” на Георги Господинов е друго прекрасно четиво, което ще те отвлече от тази реалност. О, и “Любов” на Елиф Шафак – прекрасна книга за суфизма. Бях изключително скептична, когато започнах да я чета, но промени мнението ми едва за 100 стр. “Къщите Говорят” на Марияна Белнишка (2 сборника) е прекрасно четиво за едни от най-красивите сгради в България, както и за архитектурните стилове у нас. И спирам до тук 🙂

Също като екипа ни, вкусовете за книги са разнообразни и шарени в офиса на SEOMAX. Убедени сме, че ще откриете истинско злато в предложенията на нашите колеги и силно вероятно вашата нова любима книга! Споделете ни в коментар коя е книгата, която е променила вашия живот и бихте препоръчали на всеки да прочете поне веднъж в живота си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.