ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.

С какво трябва да се съобразявам във Facebook?

С какво трябва да се съобразявам във Facebook?

С какво трябва да се съобразявам във Facebook?

С какво трябва да се съобразяваме - условия на Facebook - интернет реклама

Facebook днес е най-използваната социална мрежа за общуване, новини, интересни събития и други полезни неща. Ние ползваме непрекъснато Facebook и всеки ден обменяме информация, но наясно ли сте с условията, които трябва да спазвате, когато го ползвате? Ние управляваме бизнес страници във Facebook и често клиенти ни задават въпроси за условията на социалната мрежа. Затова решихме да Ви запознаем по-дълбоко с темата.

Каква информация предоставяме на Facebook?

Може би сте забелязали, че влизайки в профила си, често излизат предложения за Вашата локация. А замисляли ли сте се откъде Facebook набавя нужната информация за Вас? Ето как той разпознава Вашето местоположение.

1. Моите групи и контакти

Когато харесате дадена страница или Вашите приятели качват неща с Вас, Facebook набира информация точно от тези хора, с които Вие комуникирате. Ако сте синхронизирали телефона си или таблета с профила си, той има достъп до Вашата адресна книга и може да Ви предлага да добавите хора от обкръжението си в приятели.

2. Данни от снимки, съобщения и публикации

Освен това, когато Вие се отбележите или харесате някоя снимка, отново Facebook набавя тази информация. Той знае с кого и какво си пишете, а когато споменавате за някоя известна личност в съобщенията, то не се изненадвайте, ако често започнат да Ви излизат новини именно с тази личност.

3. Данни за устройството, което ползвам

В момента, в който Вие се впишете в профила си, предоставяте данни от другите устройства като телефон, компютър или таблет, където Вие може да ползвате Facebook. Благодарение на това, че имате достъп до тази информация, може да се отписвате от устройството, в което сте се вписали и то е непознато за Вас. Ето и кои са тези данни:

  • Мястото, откъдето ползвате устройството с помощта на GPS, WiFi или Bluetooth
  • Вашата операционна система, вид и име на софтуера, батерия, версия на хардуера, настройки на устройство, идентификатор на устройство, сила на сигнал
  • Вашият мобилен оператор, номер на мобилния телефон, тип на браузър, часова зона и език и Вашия IP адрес

Съгласите ли се с Общите условия, предоставяйки достъп до тази информация, то Facebook също разполага с нея. Той споделя тези данни със своите партньори в областта на рекламата, за да се показва спрямо интересите Ви. Разбира се, личните Ви данни като име и имейл, ако Вие не позволите да се използват, не се включват в информацията, която се споделя. В правото си, Facebook споделя колко души виждат дадена реклама или са свалили приложение, след като са я видели. Освен това може да сподели дали повечето са жени или мъже и така определя каква е аудиторията е заинтересувано от даден продукт.

! Изключително важно да знаете е, че Facebook споделя събраната информация с разрешение за обиск, призовка, съдебна заповед при наличие на причина, която да е свързана с обществената сигурност.
! За да се предотврати измама или друга незаконна дейност, той осъществява достъп, да споделя информация, която е нужна, както и да е я съхранява.

4. Данни за плащания

Когато ползвате услугите на Facebook, за да направите дарение или да закупите нещо, от което се нуждаете, Вие задължително трябва да предоставите лични данни като номер дебитна или кредитна карта, телефон и адрес за доставка.

5. При тормоз

Когато някой Ви досажда, Вие имате възможността да го премахнете от приятелите си или да го блокирате. Така този човек няма правото да Ви пише или да Ви добавя в публикации, нито пък отново ще може да Ви изпрати показа за приятелство. Хубавото е, че и Facebook няма да извести за това действие. Когато решите, Вие имате правото да отблокирате този човек.

6. Споделяне и поверителност

Когато споделяте нещо в профила си, от настройките на Facebook, Вие може сами да определите кой да го вижда. Може да изберете това да са Вашите близки, колеги, съученици, само определени хора или всички приятели, които имате. В Messenger също може да изберете на кого да пишете или пратите снимка, а те да могат да споделят това, което сте изпратили с други хора.

Ако решите, споделената информация може да направите публична. Тогава всички ще имат достъп до това, което сте споделили, независимо дали Ви е в приятели или дали има Facebook. Когато коментирате или харесате дадена публикация на някого, този човек определя кой може да вижда Вашите коментари. Разбира се, ако е публична и Вашите коментари ще бъдат такива.

Когато искате да публикувате нещо авторско, независимо какво е, съгласявайки се с общите условия, Facebook получава лиценз за неограничено и безплатно използване на Вашата творба. Може да прекратите лиценза, само когато изтриете своя профил или самата публикация. Но запомнете, че когато изпратите на други лица във Facebook тази публикация, а те не са я изтрили, то не изчезва.

! Ако решите да премахнете дадена публикация, тя изчезва от сайта. Трябва да знаете, че някои неща се изтриват, чак когато изтриете профила си завинаги. Така че, не си мислете, че всичко, което сте изтрили, например снимки, са изчезнали от базата данни на Facebook.

7. Изтриване на профил

Решите ли да изтриете профила си, Вие подавате заявка, с която заявявате, че закривате своя акаунт. Това, което е важно да знаете, че няма да имате отново достъп до този акаунт. Facebook не го изтрива веднага, обмисля няколко дни, в които Вие имате право да върнете профила си.

Ако Вие твърдо сте решили да изтриете профила, с него се изтрива цялата информация, свързана с Вас. Това става в рамките на 90 дни. Разбира се, съобщенията, които сте си пращали с Вашите приятели, в техния профил се запазват.

8. Деактивиране на профила

Освен, че може да изтриете акаунта си, можете и да го деактивирате. Какво значи това? Когато деактивирате профила си, премахвате името си от публикациите, които сте споделяли- снимки, клипове и други. Това, което остава видимо за останалите, е Вашето име в списъка на приятелите Ви, както и чатовете. Благодарение на това, че Facebook пази всичко, свързано с профила Ви, Вие може да върнете обратно акаунта си, след като сте го деактивирали. Това, което се изисква от Вас е да въведете отново имейл и парола или да ползвате Facebook профила, за да се впишете в друго приложение.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email