Принципи на вътрешна оптимизация на сайта

принципи на вътрешна оптимизация на сайта

Ако насърчавате вашият сайт в силно конкурентна среда, без външни връзки няма да минете. Без значение колко качествена е вашата референтна база данни, все едно няма да постигнете успех без вътрешна оптимизация на сайта.

 

Принципи на вътрешна оптимизация от дигитална агенция SEOMAX

Затова първо въведете в ред всеки показател на вътрешната оптимизация ( структура на текста, неговото съдържание, вътрешни линкове и т.н.), и чак след това купувайте входящи връзки.

Съдържанието на сайта трябва да бъде значимо и уникално, това е особено важно след използването на алгоритъма Google Penguin, в резултат на което позициите на много сайтове значително намаляха.

 

Уникалност, защита и структура на съдържанието

 

Когато пишете текста, трябва да обърнете специално внимание на следните фактори:

• Използвайте само уникални авторски текстове за вътрешна оптимизация.
• Текстовете не трябва да имат правописни грешки.
• Нека вашите текстове да бъдат написана за хората. Дори ако съдържат много полезна информация, те трябва да бъдат лесни за разбиране и интересни. Съвременните алгоритми на търсачките вземат предвид тези показатели.
• Ако се съмнявате в своите способности или нямате достатъчно опит, си струва да се доверите на специалисти в SEO оптимизацията за написване на текстовете.

 

Структура

 

Дори статиите да са уникални, след известно време търсачките могат да ги сметнат за крадени и да предприемат съответните мерки. Как може да стане това? Причина за това може да бъде неточното определяне на търсачките на първоизточника и сайта, откраднал вашия текст може да бъде сметнат за първоизточник. За да не попаднете в подобна ситуация трябва да защитите съдържанието, използвайки методите на Google.
Структурата на текста и неговото форматиране заслужават специално внимание. Използвайте заглавия от първо и второ ниво, разделете текста на абзаци, използвайте списъци и картинки. Това не са сложни действия, но ще направят вашия текст по-привлекателен и удобен за посетителите, освен това при класирането той ще има предимство.

 

Честотата на поява на ключови думи

 

Отминаха дните, когато огромния брой ключови думи позволяваха ефективното насърчаване на уеб сайтовете. Днес това е 100% път към санкции от страна на търсачките. Търсачките са предприели тази стъпка, за да могат текстовете да бъдат еднакво добри и за тях и за живия човек.
Точното определяне в процентно съдържание на ключовите думи не е възможно, защото на това влияят различни фактори.

 

Използването на Description, Title и Keywords за вътрешна оптимизация

 

Title

 

Провеждайки оптимизация на сайта е важно той да бъде привлекателен за посетителите още преди те да започват да влизат в него. И трябва да се започне с външният вид. В неговото формиране огромна роля има съдържанието на тага title.
Нека да разгледаме това по-подробно. Към написване на заглавието трябва да се подходи отговорно от всички страни, тъй като потребителите ще видят заглавието в прозореца на браузъра. Много по-голям ефект ще има, ако заглавието лаконично отразява съдържанието на страниците и започва с ключовата дума.

 

Description

 

При формиране на Snippet Google използва мета тага Description, който трябва да бъде уникален и кратко да описва съдържанието, в него също трябва да се напише ключовата дума. С други думи Description е кратко резюме на цялата страница. При неговото съставяне трябва кратко да се опише страницата, за да може всеки без да я посещава да разбере на какво е посветена тя. Дори в сайта да има огромно количество страници, постарайте се за всяка от тях да напишете подходящо описание, по този начин ще допринесете значително за класирането на страницата.

 

Keywords

 

На съдържанието на мета тага Keywords търсачките отделят все по-малко внимание, но все пак е важно да се използва правилно. Опитайте се да изброите всяка ключова дума, с която насърчавате ресурса.

 

Правилното вътрешно свързване

 

Вътрешното свързване е всички линкове, които водят до други страници на сайта. Те правят използването на ресурса по-лесно за потребителите, на това обръщат внимание търсачките, роботите които също минават по линковете. В допълнение, връзките са важни за предаване на тежест на страниците, така че оптимизаторите им отделят голямо внимание. По този начин PageRank се изчислява отделно за всяка страница.
Има ли оптимална схема за вътрешни връзки? Всеки сайт трябва да си има своя схема в зависимост от целите на оптимизатора.

В заключение, за пореден път ще отбележим, че преди оптимизацията чрез линкове трябва да се погрижите за добрата вътрешна оптимизация на сайта. Това ще ви позволи по-бързо да го изведете в ТОП и да избегнете допълнителни разходи. Най-добре сайта да се оптимизира още на етап създаване, тъй като в този случай линк билдинга ще бъде най-ефективен.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.