Защо специалисти по дигитален маркетинг за Вашия онлайн бизнес

дигитален маркетинг, онлайн маркетинг, онлайн бизнес, бизнес, онлайн, маркетинг, продажби, онлайн продажби,

Много често един предприемач трябва да носи няколко „шапки“, за да може успешно да ръководи бизнеса си. Не просто продажби, ще намерите предприемачи да се занимават с много различни неща – производство, обслужване на клиенти, логистика и т.н. А ако бизнеса е онлайн, това е още една причина да се инвестира време и пари в дигитален маркетинг.

Дигиталния маркетинг, като един от най-силните източници за продажби, остава фокус в полезрението на онлайн магазините. Когато става въпрос за наемане на маркетингов екип за дейностите по дигитален маркетинг, трябва да следите внимателно възможностите на самите маркетолози.

Експертизата на специалиста по дигитален маркетинг е това, което подготвя бизнеса за бъдещ растеж. Маркетолозите не само следят съществуващия трафик и друга статистика, но и плануват предварително дългосрочните цели на бизнеса. Независимо дали е бъдеща възможност или опасност, те са там за да запазят, повишат и поддържат настоящите резултати. Всички големи имена като Амазон, Oyo, Zappos, Airbnb имат страхотни маркетингови екипи зад своето масивно онлайн присъствие.

Нека погледнем по отблизо как специалистът по дигитален маркетинг може да помогне на бизнесът Ви в различните етапи на неговото развитие.

Малко преди пускане на онлайн магазина

дигитален маркетинг, онлайн маркетинг, онлайн бизнес, бизнес, онлайн, маркетинг, продажби, онлайн продажби

Когато пускате нов онлайн магазин, трябва да следите няколко метрики, за да сте сигурни, че магазина ще успее да се наложи. Тук идва ролята на специалистите по дигитален маркетинг.

– Те спомагат за изграждане на идентичността на бранда и неговото популяризиране
Специалистът по дигитален маркетинг ще планира точно как да представи и популяризира бранда ви на пазара.

– Те помагат при събиране на данни, анализ на пазара и възвращаемост върху инвестицията
Специалистите по дигитален маркетинг събират информация, която спомага за оформянето на бюджетите за маркетингови кампании. Това се прави с цел да се създаде осведоменост и да се изгради бранд. С такъв анализ Вие може да прецените колко финансови средства Ви трябват, къде трябва да се похарчат първо и каква ефективност очаквате от всеки рекламен канал.

– Те спомагат за ангажиране на клиентите
Специалистите по дигитален маркетинг постоянно информират Вашата аудитория за различни събития и интересни новини, свързани с Вашата компания. Те също така вземат решение коя информация да се публикува и кога.

Когато дигиталното Ви присъствие е в опасност

дигитален маркетинг, онлайн маркетинг, онлайн бизнес, бизнес, онлайн, маркетинг, продажби, онлайн продажби,

Онлайн репутацията е най-критичното нещо за бизнес, който оперира онлайн. Хората търсят Вашия бранд и виждат различно съдържание за Вашия бизнес – както положително така и отрицателно. Колко доверие имат в критиката на другите и къде я виждат е нещо, на което трябва да се обръща сериозно внимание. Особено в дните, когато сте имали негативно ревю или споменаване, което е риск за Вашия бизнес. В такива моменти, специалистите по дигитален маркетинг идват на помощ.

Вашият екип по дигитален маркетинг може да спомогне за подобряване на Вашето дигитално присъствие и да спаси онлайн репутацията Ви. Специалистът по дигитален маркетинг може да я помогне по много начини:

– Като отговаря на негативни ревюта бързо и възможно най-ефективно

– Като намалява влиянието на негативни линкове с правилните техники и стратегии

– Като изгражда положителен образ на Вашия бранд в различни канали

– Като се свързва с администратори на сайтове за да изтрият негативен линк или ревю

И последно, след като открият влиянието на проблеми като негативни линкове, негативни ревюта и как точно вредят на бизнеса Ви, специалистите по дигитален маркетинг са тези, които ще направят промените по съдържанието Ви, за да решат проблема. Те могат да Ви посъветват за разходите и стратегията, нужни да върнат бизнеса Ви в релси.

Когато решите да преместите онлайн бизнеса си

Може да вземете такова решение по много причини:

– По-подходящо име на домейн се е освободило

– Името на Вашия бизнес се е променило и искате да смените домейна, за да рефлектира промяната

– Искате да обедините няколко подобни домейна в един

Критичен момент при местенето на онлайн бизнес на друг домейн е, че ранга в търсачките изчезва. За да избегнете това, специалист по дигитален маркетинг би Ви предложил подходящи мерки за запазване на настоящия ранг и преместване на нов домейн без да губите положените усилия.

Например: Добрия специалист по дигитален маркетинг ще Ви предложи да преместите само част от сайта – например субдомейн. Това се прави с цел да се види как ще се отрази преместването върху ранга ви в търсачките, преди да се премести целия сайт. Преместването на домейн към нов домейн може да е сложен процес и една грешка може да Ви коства хиляди левове приходи. Ето какво може да предприемете, ако решите да местите онлайн бизнеса си.

– Свържете старите страници с новите страници на сайта. Използвайте 301 redirection.

– Не забравяйте да проверявате за споменавания на бранда за новия домейн.

– Достигнете до аудиторията си чрез PR дейности и различни контент маркетинг стратегии, за да ги запознаете с това, че имате ново име на бранда.

Когато сайтът Ви бъде наказан от Google

дигитален маркетинг, онлайн маркетинг, онлайн бизнес, бизнес, онлайн, маркетинг, продажби, онлайн продажби,

Като цяло, един сайт бива наказан, ако някой ъпдейт на алгоритъма, като Google Penguin, Panda, Hummingbird и т.н. започне да действа. Ако екипът Ви по дигитален маркетинг не следва white hat техники за оптимизация за търсещите машини, има голям шанс да пострадате от такова обновяване.

Специалистите по дигитален маркетинг изучават различни SEO техники, за да могат да намират и решават тези проблеми чрез:

– Анализ в дълбочина на трафика от търсене, чрез Google Analytics

– Консултиране с различни експерти от индустрията

– Свързване с официални лица от Google в различни форуми и социални мрежи

– Извършване на оптимизация по правилата и нормите на Google, за да се премахне наказанието

Когато искате да привлечете по-уместен трафик

дигитален маркетинг, онлайн маркетинг, онлайн бизнес, бизнес, онлайн, маркетинг, продажби, онлайн продажби,

Специалистите по дигитален маркетинг ще направят всичко, описано по-нагоре. Наистина добрите ще доведат до Вас трафика, от който се нуждаете. Обикновено повечето специалисти по дигитален маркетинг използват SEO като единствен начин за привличане на трафик и повишаване на резултатите от търсене. Но ако единствения Ви източник на трафик се провали, това може да означава край на Вашия бизнес.

Е, какво може да бъде направено?

Ако търсещите машини са най-добрия източник на таргетиран трафик за онлайн магазин, това не означава, че резултатите ще са същите за медийна компания например. В зависимост от профила на аудиторията и индустрията, в която се намирате, специалистът по дигитален маркетинг може да използва разнообразие от канали като например социални медии, за да привлече повече трафик към сайта Ви.

Солидния маркетингов специалист осъзнава, че когато един източник не дава желаните резултати, може да се пробва с друг или комбинация от други канали. Други начини за привличане на трафик може да са онлайн реклами, поддържане на блог, използване на други сайтове за да рекламирате Вашия и други.
Дали екипът по дигитален маркетинг ще използва всяка от тези тактики индивидуално или паралелно се решава от нужната работа по осигуряване на по-добър ранг на сайта.

Ако имате или предстои да започнете онлайн бизнес, внимателното планиране и изпълнение на стратегия за развитие на бизнеса е много важно. Ние можем да Ви помогнем в това начинание. Нашата комплексна услуга SEOMAX Effect е насочена към онлайн магазини, които искат да имат на разположение цял екип от професионалисти, без да се налага да плащат индивидуално на всеки специалист. Може да получите повече информация и да изпратите запитване за услугата като кликнете ТУК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.