15 места за качествени безплатни изображения

Качествени безплатни изображения - онлайн маркетинг

Графичният дизайн придобива все по-голямо значение за успеха на вашите рекламни кампании. Причината затова се дължи на факта, че качествените изображения са първото нещо, което привлича вниманието на потребителите и има потенциала да спре безцелното им скролване. Независимо колко добра е офертата или посланието ви, те може изобщо да не бъдат забелязани от аудиторията ви, ако не са придружени с подходящи изображения.

Като агенция, която създава графични материали за множество клиенти, отдавна сме се уверили в този факт от първо лице. Затова сме осигурили достъп на нашите дизайнери до банки за стокови изображения, които предлагат голямо разнообразие. В случай, че сте малък бизнес, който сам изработва графичните си материали, или пък начинаещ фрийлансър и платените абонаменти не са подходящото решение за вас в този момент, имаме добра новина.

Онлайн може да откриете множество сайтове, които предлагат богат набор от качествени снимки и други графични изображения, които може да използвате напълно безплатно за нуждите на вашия бизнес. За да ви спестим време и усилия, в тази статия сме селектирали цели 15 сайта за качествени безплатни изображения.

Freepik

Създаден през 2010 г, днес Freepik се е превърнал в една от най-бързо развиващите се стартъп компании в Европа. В списъка с клиенти, използвали услугите им, могат да се видят имената на глобални лидери като NASA, Amazon, Microsoft и Spotify. Това само по-себе си е впечатляващо и превръща платформата в един от най-полезните ресурси за професионални графични дизайнери и любители. Фотографи и създатели на графично съдържание, които споделят своите творения в платформата, също могат да реализират приходи, благодарение на монетизационния модел, който тя предлага.

В момента Freepik предлага достъп до над 4,5 милиона графични изображения, от които вие също може да се възползвате. В сайта ще откриете множество безплатни изображения, а също и премиум такива, до които може да получите достъп, ако изберете платен абонаментен план.

Unsplash

Unsplash е идеалният пример за място с качествени безплатни изображения. Сайтът предлага над 2 милиона фотографии и други графични материали с висока резолюция. Потребителите могат да ги изтеглят безплатно и да ги използват, за да визуализират своите проекти и рекламни кампании по един ангажиращ вниманието начин.

За разлика от сайтовете, в които се появяват много режисирани изображения, в Unspash се публикуват предимно реалистични изображения, заснети от талантливи хора. Там ще намерите богата селекция от освободени от права снимки, разпределени в различни категории: актуални събития, природа, бизнес и др.

Фотографи и дизайнери от цял свят предоставят създадените от тях изображения за безплатно ползване, което позволява на платформата да функционира и непрестанно да обновява базата си.

Picjumbo

Picjumbo е сайт, който определено трябва да посетите. Той се обновява всеки ден, и предлага голям избор от напълно безплатни снимки. В Picjumbo ще намерите свободни за употреба изображения на много и различни теми, което е от полза, ако искате да ги използвате за вашия собствен бизнес или предлагате услугите си като фрийлансър на клиенти.
Изображенията в сайта са безплатни за свободна или комерсиална употреба, но има възможност и за платен абонамент. Платеният абонамент Ви дава възможност да изтегляте изображения с по-голяма резолюция, както и достъп до повече снимки.

Gratisography

Gratisography също се нарежда сред най-популярните сайтове за правно освободени снимки. Тук ще намерите уникални фотографии, без да имате някакви задължения към сайта.
Изображенията, които са достъпни на сайта, могат да се използват както за лична, така и за комерсиална употреба. Освен огромния избор на ресурси, едно от отличителните предимства на Gratisography са реалистичните изображения. Потребителите отдавна се научиха да разпознават прекалено полираните стокови изображения и за някои от тях те са отблъскващи. Затова мисията да сайта е да ви предложи повече естествено изглеждащи фотографии, които имат по-голям потенциал да ангажират вашите таргет потребители.

Pixabay

Със своето богато разнообразие от над 2 500 000 изображения на всякаква тематика Pixabay намира напълно заслужено място в нашия списък. В сайта ще откриете фотографии, илюстрации, векторни изображения и дори видеа, които да използвате, за да изградите разпознаваем бранд и ефективни рекламни кампании. Ако вашата маркетингова стратегия включва създаването на видео съдържание, тогава си струва да обърнете внимание на секциите за музика и звукови ефекти, които Pixabay предлага също така.

Ако трябва да обобщим, сайтът предлага богата селекция от разнообразни безплатни ресурси, които ще ви бъдат от помощ, без да се налага да натоварвате вашия бюджет.

Gettyimages

Gettyimages е една от водещите платформи за стокови изображения в глобален мащаб, която обединява талантливи фотографи, видеооператори, създатели, арт директори, креативни изследователи, за да предостави стокови изображения с високо качество. Тяхната мисия е да помогнат на бизнеса и организациите да открият подходящите визуални материали, които ще им помогнат да разкажат своята история по запомнящ се начин и да ангажират своята аудитория. Ако това е и вашата цел, препоръчваме ви да разгледаме възможностите и ресурсите, които сайтът предлага.

Flickr

Повечето от Вас най-вероятно са чували за този сайт. В този сайт ще намерите богато разнообразие от безплатни изображения на различни тематики. По данни на сайта, изображенията днес няколко милиона, а платформата също така може да се похвали и с голяма общност от създатели на изображения и потребители. Така че, ако сте на лов за висококачествени и интересни изображения за вашия сайт, блог или рекламни материали, това е още едно място, на което си струва да потърсите.

Pexels

Pexels е още един сайт, който в общи линии работи на същия принцип, както и останалите, за които вече ви разказахме. В него е събрана богата колекция от разнообразни по вид графични изображения. Там ще откриете визуални материали за едни от най-търсените категории, като бизнес, маркетинг, актуални събития и много други. Още нещо интересно, което си струва да погледнете са техните месечни предизвикателства. Те не само за източник на вдъхновение, но и предлагат креативни и интересни снимки, които може да използвате и вие.

Vecteezy

Продължаваме нашия списък с Vecteezy.  Платформата е създадена най-вече с цел да помогне на професионални дизайнери да откриват бързо и лесно стокови снимки, с помощта на които да създават ангажиращи визуални материали. Сайтът е лесен за използване и бихте могли да откриете полезни ресурси, дори и да не сте професионален дизайнер. Ако желаете да се възползвате от пълните му възможности, има опции и за платен абонамент, която ви дава достъп до повече изображения и допълнителни преференции.

MorgueFile

Този сайт е една идея по-различен от Unspalsh и другите опции, за които ви споменахме. При тях по-голяма част от ресурсите се генерират от професионални фотографи или създатели на графично съдържание. В MorgueFile обаче ще откриете снимки, направени изцяло от аматьори и любители. Не го подценявайте обаче, защото сайтът може да ви предложи интересни и неподправени изображения, които да са ви от полза.

Skitterphoto

 Skitterphoto започва като проект на двама непрофесионални фотографи от Холандия, които просто искат да споделят своята работа със света, като предоставят творенията си за безплатно ползване. Не след дълго те осъзнават, че снимките им са използвани от хиляди потребители по целия свят, а това ги мотивира да продължават да творят все повече. В помощ на други фотографи, както и на общността от хора и бизнеси, търсещи качествени стокови снимки, те решават да позволяват и на други създатели на съдържание да качват снимки в платформата.

Stockvault

Stockvault е полезна банка за стокови снимки, графики и други изображения, която си струва да погледнете. Факт е, че тя все още не предлага огромно разнообразие, особено ако в сравнявате с големите играчи на пазара. Въпреки това, в сайта имате възможност да изтеглите качествени изображения, да търсите по категории и със сигурност да откриете подходящи ресурси за вашите нужди.

Pikwizard

Над 1 милион освободени от права снимки и видеа ви очакват в Pikwizar. В сайта може да изберете от голямото разнообразие от категории, което ви гарантира, че ще откриете подходящите изображения, за да създадете впечатляващ дизайн. Затова си струва да го добавите в списъка със сайтове за безплатни изображения, които посещавате.

Reshot

Повече от обикновена колекция от снимки, Reshot е общност с мисия. Те се стремят да дадат на стартиращите фотографи платформа да споделят творчеството си с тези, които се нуждаят от него. Техните подбрани колекции са обширни, зашеметяващи и напълно безплатни.

Allthefreestock

Ако не обичате да обикаляте из различни сайтове, това е решението за Вас. Този сайт обединява най-добрите източници на безплатни стокови изображения в света. Тук ще намерите ресурси от различни сайтове събрани на едно място специално за Вас.

Този списък съвсем не претендира за изчерпателност, тъй като може да откриете още много подобни сайтове. Ние просто събрахме за вас едни от най-предпочитаните от тях, за да ви покажем, че може да откриете качествени изображения, без това изобщо да натоварва вашия бюджет. Ако искате да поверите тази задача на професионалисти и да си спестите всички усилия, Design Expert ви предлага практично решение.

Разбира се, от тук нататък е ваш ред да ги инкорпорирате в смислен, отличителен и ангажиращ дизайн, който да ви помогне да постигнете предварително заложените ви бизнес цели!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.