Black Hat Conference 2016 | SEO оптимизация

Black Hat Conference 2016 SEO оптимизация

 

На 20.10 и 21.10.2016 се състоя BlackHat  конференцията върху различни тематики от ИТ сектора. В събитието се включиха известни ИТ специалисти в областта на SEO оптимизацията, онлайн маркетинга, хостинг, имейл маркетинга и много други. Дигитална агенция SEOMAX също взе участие като партньор и спонсор на тазгодишното издание. Запознахме се с много колеги, които дойдоха, за да обменим опита си и да се забавляваме.

 

Впечатления от конференцията

 

Събитието го откри Георги Динчев с изнасяне на резултатите от проучване на Indit Black Hat за независимия ИТ пазар. От резултатите се вижда, че тази област се развива в България с много бързи темпове, като все повече младежи се насочват към ИТ сектора. Георги Динчев е онлайн експерт и социален психолог, с богат опит в имейл маркетинга и МТА архитектурата. Той ни запозна също с 3rd party list и тяхното профилиране. В своята презентация засегна причините, поради които търсим 3rd party lists, процеса на изчистване и сподели знанията затова как да се сдобием с 3d party lists. Освен двете презентации Георги беше и модератор на дискусията по “UX и Сигурност: Къде е златната среда?”

 

Hosting решения

 

С различни Hosting решения ни запозна специалист с над 15 години опит в изграждането на бизнеси -Димитър Димитров. Лекторът засегна темите за Cloud Service моделите, технологиите, ползите от контейнерите (Clouds) и очаквани трендове и перспективи. Георги беше предвиден към края на ден 1, но в стечение на обстоятелствата мина сред първите и ни запозна с темата си.

 

Link Building с PBN и Алтернативни канали за реклама

 

SEO гуруто Калин Каракехайов изнесе презентация върху това защо трябва да се прави линк билдинг с PBN и изтекли домейни. Калин има 7 години опит в SEO оптимизация, Интернет реклама, Link Building и е автор на търсачката napred.bg и инициативата Don’t Be Evil. За нас беше удоволствие Калин да сподели опита си в това как е правилно да са построени сайтовете, основни дейности на SEO оптимизаторите и категориите им. След това той продължи участието си в конференцията като модератор в дискусиите по Онлайн маркетинг, SEO оптимизация и Алтернативни канали за реклама. В зала номер 2 темите бяха много горещи и чувството много задушевно. PS: Само присъстващите ще разберат за какво говорим. За нас беше много полезно. Благодарим ти, Калине!

 

Хиена онлайн маркетинг

 

На събитието беше засегнат хиена онлайн маркетинга. Генадий Воробьов, който има дългогодишен опит в SEO оптимизация, ни запозна с 5 добри практики в анализа на данни на конкурентите, като ни представи своята платформа за тази дейност. Всички стъпки ще са достъпни за ползване и ползвате разработката на NetPeak – Serpstat.com

 

Защита от хакери 

 

Щом сме на ИТ конференция, разбира се, беше засегната и темата за защита от хакери и как това влияе върху SEO оптимизация. Георги Стефанов , основател на Ganbox, занимаваща се с тестване на сайтове и пробив в сигурността, изнесе презентацията по темата. Той запозна аудиторията с типичните грешки, които са допускани при оптимизирането и възможността за последствия- разпространение на вируси, открадване на информация и спам. В презентацията си Георги също представи полезни онлайн и декстоп инструменти за сканиране на сайтове. Беше много интересна дори и за колегите в бранша. Винаги можем да научим нещо ново и полезно.

 

Дропшипинг

 

Една от най-нашумелите теми в онлайн търговията е дропшипинга в Ebay и Amazon . С тази тема ни запозна Георги Шопов, който има богат опит в управлението на дропшипинг, дигиталния маркетинг и медийни сайтове. Участниците в конференцията имаха възможност да се информират за софтуери, подпомагащи дейността им в Ebay и Amazon – SmartyDrop, I-don’t-pay-fees и Profitsy. След презентацията си лекторът отговори на много въпроси относно това, с какви неща се е сблъсквал в практиката при препродажба на стоки.

 

Имейл маркетинг

 

С тема от сферата на имейл маркетинга ни запозна Невяна Коева, маркетинг специалист в Email Invest. Благодарение на обученията и са се развили много мениджъри, маркетинг и PR специалисти. В лекцията си относно антиспам филтрите Невяна обясни как се прави добра репутация и как можем да направим проверка. Запозна ни с добри практики в имейл маркетинга, задължителни елементи на имейл съобщението и какво не трябва да се включва в тях.

 

Социални мрежи

 

Социалните мрежи са един от най-ефективните канали за достигане на целевата аудитория, затова Младен Борисов представи трикове и успешни практики за увеличаване на шерванията във фейсбук и набиране на мейл листинг. Лекторът има опит в сферата на Social Media Marketing и SEO оптимизация и е съосновател на компания, целяща да помогне на хора, желаещи да се развиват в дигиталния маркетинг и уеб дизайна. Много ни хареса хака свързан с Linkedin, но това ще си остане тайна за присъстващите 

 

Хибридни войни

 

Следващия лектор Петър Николов, който специализира в разработката на мобилни приложения за Apple платформата, изнесе презентация за съвременните хибридни войни, което подбуди много въпроси, върху които отговори след презентацията. Той ни е любимец по повечето конференции. Някъде го разбираме какво иска да каже, почне ли да говори за сървъри обаче аз давам на заето. Видяхме, че и той ни е забелязал. Да му кажем „Здравей“ и от блога ни, пък може и да ни сподели публикацията! 

 

Отворени данни

 

Изключително интересна лекция представи по скайп на живо журналиста Атанас Чобанов, който е редактор на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“. Темата на неговата презентация беше „Отворените данни- мина за разследващата журналистика“. Присъстващите на конференцията имаха възможност да се запознаят с видовете източници на институционална информация, както и със сайтове, предоставящи отворени данни. Техническата връзка с него по скайп беше трудна, но получихме нужното. Той не посмя да се появи на живо поради страх за живота си.

 

SEO Redirect – Успешни практики в SEO оптимизация

 

В ИТ сектора излизат постоянно нови методи и практики, затова по време на конференцията Теодор Захариев ни запозна с успешни практики по SEO Redirect за 2016 година. Теодор е ръководител на SEO отдел и поддържа собствен SEO блог. В своята лекция той обхвана видовете пренасочвания в SEO, OnSite и OffSite Redirect и още много полезна информация по тематиката.

 

ИТ обяви за работа

 

Повечето от нас в ежедневието си чуват или прочитат за големия недостиг на ИТ специалисти в България. Един от факторите за това е разминаването между нуждите на ИТ сектора и това, което пише в обявите за работа. Затова как да създаваме правилно изискванията по обявите за работа, ни изнесе лекция – Теодор Колев. Своята презентация той завърши, като показа примерни изисквания, които са подходящи, когато търсим PHP Developer, PHP Programmer и Java Script Developer.

 

Онлайн репутация на търсещите машини

 

Black Hat конференцията завърши с презентация относно онлайн репутацията в търсещите машини (SERM). 30 мин. определено не бяха достатъчни за тази тема, а всички слушаха с интерес Момчил Марчев, управител в компанията „Уеб дизайн България“. Момчил завърши събитието с това, какви са целите на SERM, какво е като метод SERM и негови предимства и недостатъци.

 

Ние, Дигитална агенция SEOMAX, имахме удоволствието да сме партньор на тазгодишното издание на конференцията на независимите ИТ специалисти- Black Hat. За нас беше много полезно да обменим знанията и опита си и догодина ще очакваме събитието отново!

Black Hat конференция- партньор SEOMAX

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.