Дублирани страници

дублирано съдържание seo оптимизация

Доста често на един и същи сайт има копия на страници, като собственика на сайта може дори да не се досеща за това. При тяхното отваряне всичко се показва правилно, но ако погледнете адреса на уеб сайта можете да забележите, че на едно и също съдържание могат да съответстват различни адреси.

Какво означава дублирани страници?

За обикновените потребители нищо, тъй като те влизат във вашия сайт заради съдържанието, а не заради наименованието на страниците. Но това не се отнася за търсачките, защото те възприемат тази ситуация в много по-различна светлина, те виждат различни страници с едно и също съдържание.
До какво може да доведе това? Търсачките определят копията като различни страници, в резултат на което не възприемат тяхното съдържание като уникално. Ако се интересувате от популяризирането на сайта, това непременно ще се отрази. Това може да намали ефективността на външните връзки и вътрешно свързване.
Имайте предвид, че универсални средства за борба с това явление не съществуват, но можете да зададете един от плъгините, предназначени за намиране и премахване на копия. Въпреки това, могат да се появят размити дубликати, съдържанието на които не са напълно идентични. Това често се случва заради грешки на уеб мастъра.

Къде се срещат често дублирани страници?

Често такива страници се срещат в онлайн магазини, където картите на описание на продуктите се различават само с няколко думи, останалото съдържание е едно и също. Често специалистите се съгласяват, че малкото количество дублирано съдържание няма да попречи на сайта. Ако това е половината съдържание или повече, тогава популяризирането на сайта ще има проблеми. Дори когато на сайта ви има само няколко копия, по-добре да ги намерите и премахнете.

Дори професионалната изработка на сайт няма да ви помогне за популяризирането му, ако ресурсът съдържа дублирани страници. Днес дублираните страници – копия са един от най-често срещаните проблеми, от които страдат новите сайтове. Голямото количество на дублирани страници в сайта ще създаде значителни затруднения за извеждането му в ТОП 10 на търсачката Google, дори ще направи това невъзможно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.