SEOMAX през 2021 – какво постигнахме?

Равносметка за 2021г SEOMAX

В края на декември е време за кратка, но заслужена почивка. Преди обаче да се насладим на вкусна коледна трапеза и да отворим подаръците под елхата, трябва да отметнем и последната задача в нашия списък, a именно да направим традиционната годишна равносметка.

Каним ви заедно да съпреживеем емоциите, вълненията и постиженията, които ни съпътстваха през 2021 г.  и да обобщим  какво дигитална агенция SEOMAX успя да постигне през изминалите 12 месеца.

Постигаме високи резултати

И тази година работихме активно и последователно, за да постигаме високи резултати за нашите клиенти. Сред  отличителните примери е нов онлайн магазин, който стартирахме за клиент и който достигна от 0  – до 100 000 лв. оборот само за 45 дни.

Успоредно с това през 2021 успяхме да увеличим активните клиенти, използващи услугите на агенцията, с 30% и да постигнем около 65% годишен ръст на приходите ни.

И още цифри, които си струва да споменем:

  • Достигнахме до 28,252,769 души в социалните мрежи с рекламите на нашите клиенти;
  • Привлякохме  9,107,444 посещения на уеб сайтовете на клиентите ни от социалните мрежи;
  • Успяхме да реализираме над 167 000 продажби от Facebook и Google за България;
  • Нашите графични дизайнери създадоха повече от 5000 дизайна за рекламни кампании;
  • През 2021г. изработихме двойно повече уеб сайтове и онлайн магазини в сравнение с предходната година – над 70. Работихме и по частични корекции за над 100 уебсайта, с цел да подобрят своето онлайн представяне и постигане на маркетингови цели.

 

По-впечатляващото обаче е, че зад всички тези цифри и проценти, стоят реални бизнеси, които се довериха на експертизата на нашата агенция и успешно постигат своите цели.

Един сплотен и все по-голям екип

Зад високите резултати и впечатляващите цифри стоят усилията и опитът на нашия екип от специалисти. Тази година  екипът се увеличи значително и към него се присъединиха професионалисти с широка експертиза в сферата на онлайн рекламите и маркетинга, SEO оптимизацията, копирайтинга.

Не пропуснахме възможността отново да проведем и стажантските ни програми, с които позволяваме на млади ентусиасти, които имат желанието да се развиват в тази сфера, да получат ценни знания и опит и да работят рамо до рамо със специалистите на SEOMAX.

Така към момента екипът ни наброява 38 мотивирани специалисти. Това ни позволи не само да увеличим обема на проектите, върху които работим, но и да продължим да предоставяме на нашите клиенти качествени и релевантни услуги.

Голямото семейство на SEOMAX

Още в първия месец от 2021 ви съобщихме, че Дигитална агенция WEDEOM и нейният екип  се присъединиха към SEOMAX. Това беше една логична и естествена стъпка предвид дългогодишното познанство и партньорските взаимоотношения между двете дигитални агенции.

Има едно поверие, което гласи, че както започне годината, така ще върви цялата. Така в края на септември приветствахме Рекламна агенция Alternative Advertising към голямото семейство на SEOMAX. Компанията има солидна експертиза и повече от 13 години опит в организирането на събития и BTL активности.

Това разширяване не беше въпрос на късмет, а добре обмислен стратегически ход. Ние също имахме възможността да се убедим във възможностите на Alternative Advertising, тъй като в последните години работихме заедно с тях по няколко успешни проекта. Нашето обединение предложи възможността да осигурим на клиентите ни обновено и разширено портфолио с услуги, което да им помогне успешно да развиват своя бизнес, както в онлайн пространството, така и извън него.

SEOMAX стана препоръчан маркетинг партньор на Gombashop 

Още една вълнуваща новина, която имахме възможността да ви съобщим през изминалата 2021, е, че SEOMAX стана препоръчан маркетингов партньор на Gombashop – една от водещите от водещите платформи за електронна търговия в България. Целта на партньорството ни е да осигури допълнителни ползи за клиентите на платформата и да им помогне да постигат по-високи резултати за своя онлайн бизнес. Повече подробности за възможностите, които предлага това съвместно начинание, може да откриете тук.

Собствен и реновиран офис

Още една от важните стъпки, които предприехме през 2021 г, беше придобиването на нашия офис в Пловдив. Мястото, в което се помещава  просторното офис пространството на агенцията, както и IMG IT Академията, вече са собственост на компанията.

Макар че нашият екип успя да се адаптира чудесно към работата от вкъщи, за нас е важно те да имат своето комфортно и вдъхновяващо офис пространство, където да комуникират и обсъждат идеи заедно, да се срещат с клиенти и да бъдат продуктивни. Затова започнахме и реновирането на офиса, като вече е факт ново обособено пространство за провеждане на бизнес срещи с клиенти и партньори.

През 2022 г. сме планирали още проекти, с които да освежим визията на нашия офис и да го превърнем в още по-приятно място за нашите колеги, клиенти и партньори.

Продължаваме да работим активно за развитието на дигиталния бранш

От 2016 г. насам Дигитална агенция SEOMAX активно работи за развитието на дигиталния бранш в България и създаването на нови възможности за бизнеса. Като партньор на Digital4Foundation, сме горди да ви споделим, че въпреки пандемичната обстановка,  през 2021 се проведоха цели 5 Digital4 събития в пет различни града в страната.

През юни столицата стана домакин на първото Digital4Sofia събитие, което беше с основен фокус социални мрежи и видео маркетинг. Ексклузивното събитие събра на едно място експерти, представители на бизнеса и дигитални ентусиасти, които имаха възможността да се запознаят с актуалните тенденции в сферата и да създадат ценни партньорства.
Digital4Burgas беше първото от поредицата събития и се състоя в морския град през месец март. Доказателство за силната общност, която нашите събития успяват да изградят, са последвалите след това две нетуъркинг събития в Бургас.

Към дигиталната карта на България, се присъедини и Стара Загора. Дебютното издание на Digital4StaraZagora  с тема “От билборд към смартфон” привлече интереса на дигиталните ентусиасти и събра пълна зала.

През лятото Варна също беше домакин на двудневната конференция Digital4Varna, а по традиция основните теми бяха свързани с SEO оптимизация и Маркетинг чрез съдържание.

Подобаващ финал по традиция постави Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия Digital4Plovdiv. В града под тепетата се проведе най-мащабното Digital4 събитие досега. В рамките на 2 дни участие в конференцията взеха 52 експерти, а посетителите бяха повече от 700. Събитието се проведе при спазване на противоепидемиологичните мерки, а участниците споделиха, че се радват отново да присъстват на физически събития, където да комуникират и обменят опит с колеги от бранша.

Част от програмата на Годишната конференция за онлайн маркетинг и реклама бяха и двете забележителни гала вечери – Церемонията по награждаване на отличените в Digital Stars, както и финалът на StartUp World Cup Bulgaria 2021.

Насърчаваме развитието на младите таланти

Конкурсът за най-добри млади дигитални маркетолози на България Digital Stars се роди по идея и инициатива на Петър Дяксов – управляващ съдружник в SEOMAX, преди малко повече от 3 години. Мисията на Конкурса е да открие и отличи млади таланти, които постигат високи резултати в сферата на дигиталния маркетинг и онлайн рекламата. Успоредно с това, Digital Stars успява да покаже и промотира различните кариерни възможности, както и възможностите за професионално развитие, които тази сфера предлага.

Благодарение на усилията на нашия екип, тази година се проведе третото поредно издание на Конкурса. В журито се включиха едни от водещите дигитални специалисти в България. Те разгледаха и оцениха всички кандидати и избраха най-добре представилите се сред тях.

Така в края на 2021г. Digital Stars може да се похвали с общo 22 отличени кандидати, които получиха своето заслужено място в нашата дигитална алея на славата. Смятаме, че това е една инициатива, която наистина си заслужава и допринася за развитието на младите маркетолози у нас. Затова още в началото на следващата година започва и нашата подготовка на четвъртото издание на Digital Stars 2022!

Ако трябва да обобщим изминалите 365 дни ни предоставиха множество нови възможности, които не се поколебахме да вземем. В края на годината продължаваме да работим активно по нови проекти, за които нямаме търпение да ви разкажем…но ще трябва да почакате още малко!

Накрая искаме да ви пожелаем светли коледни и новогодишни празници от името на целия ни екип на SEOMAX! Бъдете здрави, щастливи и успешни! Надяваме се 2022 година да ви донесе много поводи за усмивки и гордост!

 Календарът се рестартира и ви предлага нови 365 дни, в които да постигнете всичките си цели, а ние ви пожелаваме да направите успешно!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.