Защо трябва да продавате онлайн?

Изработка на онлайн магазин.

Може в настоящия момент да имате магазин или офис, който се грижи за всички Ваши бизнес операции и за дистрибуцията на Вашите продукти до клиентите. Въпреки това, ако искате да намерите начини за увеличаване на продажбите, понижаване на разходите за опериране и увеличаване на процента печалба за бизнеса си, онлайн магазин може да е ефективен начин за постигане на тези цели.

Интернет е мощна платформа, която може да осигури разпознаване за Вас и Вашия бизнес. Има милиони хора, които търсят нещо в Интернет всеки ден и често тези хора търсят продукти или услуги. Също така онлайн магазинът дава възможност за денонощно пазаруване.

Нека разгледаме и основните ползи от онлайн магазина за Вашия бизнес.

По-ниски първоначални и последващи разходи от физически магазин

Първоначалните разходи за изработка на онлайн магазин са много по-ниски от наемането на физически магазин. Цялата продажбена система на Вашия бизнес е автоматизирана онлайн. От тук следва, че ще спестите разходи от работни заплати и други разходи като наем и битови сметки. Парите, които спестите, може да се вложат в подобряване на продуктовия Ви асортимент, както и за допълнителна реклама. Онлайн магазина може да Ви помогне да повишите продуктовия си асортимент много по-бързо, отколкото физически магазин би Ви позволил.

Бизнеса може да се води отвсякъде

Онлайн магазините елиминират географките пречи, които бихте срещнали, ако имате физически магазин. Може да сте където и да е по света и въпреки това успешно да ръководите бизнеса си. Най-важните елементи, които Ви трябват за да контролирате онлайн магазина си са достъп до имейл, Интернет и телефон.

Възможност за мащабиране

Онлайн магазините много ефективно показват информация за това кои продукти се продават добре и кои не. По този начин лесно може да предвидите и осигурите необходимите количества на склад. В допълнение може да помислите как могат да се продават вариации на успешните продукти, които допълнително да увеличат цялостната реализация на онлайн магазина. Това ще Ви позволи да разраствате бизнеса си на базата на продажби, клиентска база и печалби. Сайта за онлайн пазаруване Амазон се е развил успешно, като е увеличавал своите продуктови предложения около най-печелившите продукти и внимателно е наблюдавал какво клиентите купуват най-много. Това им позволява в последствие да диверсифицират в много голяма степен своите продуктов асортимент, като към момента онлайн магазина продава изключително богат асортимент от стоки.

Няма работно време

С онлайн магазина, не ограничавате клиента с работно време, тъй като те могат да видят сайта ви по всяко време на денонощието. От бизнес гледна точка, това означава, че максимизирате печалбите и приходите. Сигурно се питате как да повишите продажбите си дори повече? Може да организирате продажбени инициативи като специални предложения и онлайн маркетинг инициативи.

Ключовите продажбени стратегии, които може да използвате за да повишите онлайн продажбите са следните:

Може да оферирате продукти, които са директно свързани с продуктите, които клиента е решил да закупи. Най-добър ефект се постига с допълнителни продукти с много ниска стойност, за които потребителя изобщо не се замислят. По този начин средната стойност на пазарната количка се увеличава.

Друга възможност е да окуражавате хората да купуват други продукти, също свързани с основната им покупка, но не толкова директно. Тук се имат в предвид предложения, които най-вероятно сте виждали, от рода на „Може би ще харесате и“, „Перфектна комбинация с“ и други. Това са тактики, които да увеличат продажбените приходи на бизнеса Ви.

По-лесно измерване на резултатите от други видове продажби

Може би си мислите „Как ще разбера дали онлайн магазина е успешен?“, „Как ще измервам резултатите?“. Всъщност онлайн магазините са изключително измерими и лесни за следене чрез системи като Google Analytics. Предоставя Ви се много статистическа информация, включително колко продажби са направени през сайта Ви, средна стойност на пазарната количка, колко често хората изоставят количката без да закупят и много други.

Разходите за онлайн реклама също са много по-ниски от други форми на реклама. Може да наемете агенция, която да се погрижи за оптимизацията на сайта за търсещите машини. Това трябва да е инвестиция, която продължава във времето, защото резултатите от оптимизацията не идват бързо, но когато дойдат, ефекта им се усеща много силно.

Ако вече сте убедени, че онлайн магазин е пътя напред за Вашия бизнес, ние от Сеомакс с радост ще помогнем в осъществяването на това решение. Ние се занимаваме с професионална изработка на онлайн магазини, както и последващата им поддръжка и реклама. Ще се радваме да се свържете с нас!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.