5 тайни на супер успешен видео маркетинг

Съвети за успешен видео маркетинг - интернет реклама

Докато вирусът никога не е бил целта на Вашата видео маркетингова компания (никога досега), самият термин изглежда е излязъл тази година и дори нашумява.

Има много статистики като тези: от 2017 видео маркетингът ще бъде 69 процента от целия потребителски трафик, мобилните видео реклами ще нараснат 5 пъти по-бързо от началните и landing страниците, а видеоклиповете ще доведат до 800 процента повече конверсия.

Ако това е вярно, Вие трябва да сте преминали най-добрите практики, за да гарантирате, че вашите видео маркетингови компании разбиват Вашите цели и изместват Вашите социални медии напред. По-надолу Ви разкриваме някои наши любими съвети, за да Ви помогнем да създадете неоспорими, вдъхновяващи и въздействащи онлайн видеоклипове.

1. Акцентирайте върху историята, а не продажбата при видео маркетинг

Има поредица от продажби, натрупани в Интернет, което е определено досадно и отблъскващо за клиентите. Не оставяйте Вашият бранд да бъде такъв, вместо това, вашият видеоклип трябва да бъде акцентиран върху историята, а не продажбите. Помнете: същите правила, които се прилагат за писмено съдържание, се прилагат за видео маркетинг – концентрирайте се върху стойността, която предоставяте на Вашите клиенти.

Възползвайте се максимално от силата на емоцията на видеоклипа, за да привлечете нуждите на потребителите и техните скрити желания. Страхувате се, че ще изгубите водача по този начин? Вие винаги може да си поставите стратегически и подходящи призиви на действие, заедно с проследения URL адрес в края на Вашия видеоклип (просто бъдете сигурни, се вписва в цялостната Ви история).

2. Направете най-добрите 10 секунди някога

Една пета от зрителите ще кликнат веднъж на видеото в рамките на 10 секунди или по-малко. Кратко и точно – това е видеото, което експертите препоръчват. Нашият съвет? Изложете бързо съществената част и контролирайте очакванията на Вашите зрители (през първите 5 до 10 секунди).

Опитайте се да предизвикате любопитството на публиката като задавате въпроси и използвате хумор, за да привлечете веднага вниманието. Вашият видеоклип трябва незабавно да предаде своята стойност и да отговори на въпроса: Защо трябва да го гледам? –въпрос, който трябва да възникне в ума на аудиторията. Те трябва да го гледат, защото ги кара да се смеят, вдъхновява ги към действие или защото ги учи на нещо ново.

3. Откроявайте се. Спрете да бъдете толкова скучни

Дармеш Шах, основател и главен технически директор на HubSpot, го казва по най-добрия начин: „Най-лошото нещо е да направите скучно видео. Видеоклипове, които са чисто кълбо от маркетингови детайли, не се разпространяват“.

И така, какво иска аудиторията Ви вместо това? Те искат да се смеят, искат да се почувстват осведомени, искат да бъдат извадени от техните скучни 5 до 9 секунди и да забравят за реалността. HubSpot не ги взима толкова на сериозно. Дармеш твърди, че хуморът работи добре за техните видео маркетингови компании.

Той продължава да твърди, че техните видеоклипове може да бъдат разгледани като „нервни“. Все пак HubSpot се опитват да не бъдат прекалено консервативни. Вместо това, те активно насърчават видео създателите да бъдат креативни и да поемат риск. Мислите, че Вашата В2В аудитория не схваща хумора? Дармеш има отлична гледна точка: „Аудиторията на HubSpot е предимно В2В (но това не може да ги спре да се забавляват). Не се чувствайте ограничени от това какво е било преди вас в дейността Ви и не се опитвайте да подражавате на твърдия тон на съперника си и навярно скрипт. Изпъкнете и грабнете шанса да бъдете забавни“.

4. Оптимизирайте за търсачките – маркирайте

Има много тактики, които може да използвате при видео маркетинг, за да може Вашият клип да бъде намерен по-лесно в търсачките. Първото нещо, което да направите, за да извлечете максималната SEO стойност от клипа си (преди да го качите във всички сайтове за споделяне), е да го приемете в собствения Ви домейн. Друго важно е да позволите вграждането на клипа, тъй като това ще Ви помогне да увеличите вероятността да получавате възходящи маркетингови връзки. Не забравяйте и да се възползвате от видео карта на сайта.

Когато става дума за видео за SEO, описанията са всичко. Защо? Описанията позволяват на търсещите паяци на Google да вникнат във Вашия клип и да разберат неговото съдържание. Така че, Вие трябва да се уверите, че Вашите видеоклипове са маркирани с ключови думи и са напълно подробно обяснени и с уникални заглавия. Запомнете това правило-ако има кутия, има и цел-Google има нуждата да го запълва, за да се класирате.

5. Образовайте се и изпитайте себе си

Знаете ли, че 65% от Вашата аудитория са учащи се зрители? Един от най-ефикасните методи, които може да използвате за видео маркетинг е да образовате аудиторията си. Най-хубавото нещо е, че образуванието се среща под много форми. Например, можете да научите своите потребители как да използват Вашия продукт, или да предоставите услуги, или полезни съвети как те да се възползват максимално от него. Можете да създадете и уеб-семинар, в който да покажете знанията си за Вашия бранш, позициониране на марката като водеща мисъл, да вложите стойност в живота на потребителите и да съберете потенциални клиенти по време на процеса.

Видеото също така може да бъде и доказателство за вашите продукти и услуги. Съответно за WebDam, клиентските препоръки имат най-висок ефективен рейтинг за маркетинговото съдържание-89%. Когато създавате успешни видео истории, фокусирани върху историята на Вашия клиент и успехът, който той постига с използването на Вашия продукт или услуга. Този чудесен шаблон от блогърите ще Ви помогне да създадете прекрасни и фокусирани върху човека клипове и писмени препоръки.

Нашата онлайн професионална диплома за маркетинг социалните медии ви учи на най-добрите практики за видео маркетинг чрез YouTube, Facebook, Twitter, Linkedln и Google+. Тя включва 30 часа в задълбочени лекции, преподадени от експерти в тази област и ще Ви дадат всички умения и знания, от които се нуждаете, за да планирате, изграждате и измервате ефективни стратегии за социалните мрежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.