10 съвета за ефективно писане на статии

съвети за ефективно писане на блог статии

Днес в интернет е пълно с всякакво съдържание – разнообразно и интересно. Статията не е просто някакъв текст – това е уникално съдържание, което носи в себе си полезна информация за целевата Ви аудитория. Именно затова писане на статии е умение, което се извършва от специалист в областта.

Ползите от статиите са много:

1. Създава се уникално съдържание, което привлича потребителите
2. Генерира се ново съдържание за сайта, което е полезно за търсачките
3. Насища се сайта Ви по ключови думи, които гоните
4. Ако съдържанието Ви е интригуващо потребителите ще го споделят по социалните мрежи, което е сигнал за търсачките, че е полезно и ще класира сайта Ви на по-добри позиции
Има още много ползи от писането на статии за сайта Ви, които ще помогнат за издигането Ви онлайн, затова ще Ви дадем няколко съвета за това как да оптимизирате статия и да е интригуваща за потребителите.

1.Фуния на продажбите

Важно е да определите статията за кой етап от фунията на продажбите е. Тук може да използвате абревиатурата AIDA – attention (внимание), interest (интерес), desire (желание), action ( действие). Статията е ориентирана към един от тези етапи и приканва потребителите към съответното реакция – да привлече вниманието им, да предизвика интерес към продукта Ви, желание да го притежават или да извършват някое конкретно действие

По-добро съдържание при писане на статии:

2. Структура на съдържанието
Направете встъпителен абзац, в който да представите темата си, след това основна част, в която е основното послание на статията и заключение, което обобщава казаното в основната част и е свързано с въведението.

3. Заглавие на статията
Заглавието е първото нещо, което грабва вниманието на потребителя, затова то трябва да е интригуващо и просто – имате 1 секунда да му грабнете вниманието, затова нека не го затруднява.

4.Съдържание
Съдържанието е кралят. То е уникално, завладяващо и носи полза на читателите. Направете статия, която ще обогати знанията на целевата Ви аудитория и е на техния език. Начинът на изразяване е много важен – не е необходимо да пишете много дълги и сложни изречения, напротив, нека са прости и кратки. По този начин четимостта ще е по-добра и няма да се затормозява.

5. Правопис и граматика
Вие искате да се изградите имидж на професионалист, затова проверявайте статиите си за грешки – когато потребителите видят правописни, граматични или стилистични грешки си създават лошо впечатление за автора на статията.

По-добре оптимизирани статии:

6.Правилни ключови думи
Потребителите търсят това, което им е нужно по ключови думи, затова е важно да подберете в статията си точните ключови думи. Важно е да направите семантично ядро на ключовите думи за бизнеса Ви и да включвате в статиите си някоя от тях.

7. По-дълги статии
Преди се ценяха от търсачките кратките статии с ясно послание – сега вече не е така. Колкото по-изчерпателна е статията Ви, дава по-богата информация, толкова по-добра ще е в очите на гиганта “Google”.

8. Заглавия в съдържанието
За по-добра четимост е добре да слагате подзаглавия вътре в текста. Тези подзаглавия са с различна тежест – H1,H2,H3,H4,H5,H6. Благодарение на тях търсачките също се ориентират за съдържанието на текста

9. Препратки
Създайте вътрешни връзки към сайта си чрез анхор текстове. Анхор текстът е дума или фраза, сочеща към дадена страница чрез хиперлинк. Действително анхор текстът е това, което хората казват за страницата Ви. Те са изключително важни за оптимизацията, затова внимавайте как ги подбирате.

10.WordPress плъгин
Yoast плъгинът може много да Ви помогне при оптимизирането на статията. Той брои наситеността на ключовите думи, meta описанието, изображенията дали са оптимизирани, четимостта на статията, както и много други елементи.

Има много други неща, на които е хубаво да обърнете внимание при писане на статии и качването им. Тези съвети могат да се приемат като базови в оптимизирането на статия, но са изключително важни, за да има ефект Вашия труд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.