Какво е SEO копирайтинг и каква е цената?

seomax-statiq-seo-copywriting-1200x628

Светът, в който живеем е залят от информация. Вече почти няма въпрос, отговорът на който да не намерите онлайн и то с хиляди достъпни резултати само за няколко секунди. За да отсеят най-релевантното съдържание, което в най-голяма степен отговаря на нуждите на потребителите, водещите търсачки като Google, Bing, Yahoo използват сложни алгоритми, които непрекъснато се променят.

За бизнесите това означава, че за да се класиран на челни позиции в резултатите от търсенето и да получат висок органичен трафик, е нужна внимателно обмислена стратегия. От една страна, съдържанието, което създават, трябва да бъде разбираемо и да отговаря на изискванията на търсещите машини. От друга, то трябва да бъде поднесено по интересен и полезен за потребителите начин. Този крехък баланс е труден за постигане, затова на помощ идва SEO копирайтингът.

Какво представлява SEO копирайтингът, важен ли е той за вашия бизнес и струва ли си да инвестирате в него? Отговорите на тези интересни въпроси ще потърсим в следващите редове.

Да изясним понятията

Преди да пристъпим към същинската част, накратко ще разгледаме някои основни понятия, които ще ни помогнат по-добре да разберем същността на SEO копирайтинга.

На първо място, това е терминът SEO или оптимизация за търсещи машини, който в последните години набра изключително голяма популярност. SEO е техническа и всеобхватна тема, затова няма да изпадаме в подробности. Най-важното, което трябва да знаете, е че SEO обхваща определени методи, с помощта на които съдържанието на вашия сайт да се оцени от търсачките като релевантно по дадени ключови думи, а те от своя страна да го класират на челни позиции. Това е важно, защото по този начин вашият сайт ще получи висок ограничен (неплатен) трафик, което е сериозно конкурентно предимство.

Друго важно понятие е копирайтинг. То е свързано със създаването на текстове (за реклами, описания, лендинг страници и т.н), чиято цел е да подтикнат потребителя да извърши желано действие – най-често това е покупка. Копирайтингът е колкото творческа и креативна дейност, толкова и направление, което си има своите правила и похвати.

След като изяснихме всичко това, нека насочим вниманието си към SEO копирайтинга.

SEO копирайтинг – най-доброто от двата свята

SEO копирайтинг – да,определено предлага най-доброто от двата свята. Това е метод за създаване на съдържание, който открива перфектния баланс между съдържание, което ангажира потребителите и ги кара да извършат действие и едновременно с това съдържание, което търсачките ще класират на първите позиции в страницата резултатите по желаните от вас ключови думи. Казано накратко, SEO копирайтингът ви позволява да създадете съдържание, което е еднакво удовлетворяващо както за вашата аудитория, така и за Google.

Струва ли си инвестицията в SEO копирайтинг?

Краткият отговор е да, но за да подкрепим това твърдение, нека обърнем внимание на това какви ползи предлага той за вашия бизнес:

  • Помага ви да ангажирате вашата аудитория и да изградите авторитет, разпознаваемост и доверие, предлагайки им качествено, релевантно и интересно съдържание
  • С помощта на SEO копирайтинга имате възможност да привлечете повече потенциални клиенти (ограничен трафик) , които имат реален интерес да закупят вашия продукт или услуга
  • Качествено написаният и убедителен текст има потенциала да убеди потребителите да направят покупка, да свалят приложението ви, да се абонират за вашия бюлетин и т.н. Всички тези действия носят реални ползи за бизнеса ви, които накрая водят до по-големи печалби.

Сигурни сме, че всички изброени по-горе предимства са достатъчно убедителни, за ви покажат ползите на SEO копирайтинга. За да се възползвате максимално от него, имате нужда от опитни професионалисти, които умело съчетават техническата страна на SEO и творческите възможности на копирайтинга.

Що се отнася до цената на тази услуга, в повечето случаи, те е по-високо от тази на копирайтинга, тъй като изисква повече усилия. Убедете се, че ще работите с професионалист или екип, който има задълбочени познания в сферата, за да постигнете желаните резултати.

Ние от  дигитална агенция SEOMAX сме помогнали на множество брандове да достигнат до челните позиции в Google и едновременно с това да създават качествено и полезно съдържание за своята аудитория. Ако и вие имате нужда от тази услуга, не се колебайте да се свържете с нашия екип!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.