Защо добрият копирайтинг е важен за вашия бизнес?

Защо добрият копирайтинг е важен за бизнеса

Създаването на съдържание за целите на бизнеса е от ключово значение за вашия успех. В изключително конкурентната онлайн среда, е нужно да се откроите не само визуално, но и с подходящите послания и начина, по който комуникирате с потребителите. Макар на пръв поглед това да звучи лесно, създаването на качествено съдържание, убедителното представянето на продуктите и ангажирането на потребителското внимание, често се оказват препъникамък за както за стартиращи бизнеси, така и за компании от по-голям калибър.

Един от начините да се справите с тези предизвикателства и да спечелите важни ползи за вашия бизнес, е като се доверите на професионални копирайтинг услуги. 

Какво е копирайтинг? 

Какво е Копирайтинг

Преди да се впуснем към убедителните причини защо копирайтингът е важен за всеки бизнес, първо нека да разясним какво представлява той. Заради чуждоезичния произход на думата, професията копирайтър у нас често се смята за нова и модерна и набира повече популярност с възхода на дигиталния маркетинг. 

Истината обаче е, че копирайтингът е толкова стар, колкото и самата реклама. В своята същност копирайтингът е процес на създаване на убедителни и интересни текстове, които ангажират целевата аудитория и я мотивират да извърши определено действие. Най-често това действие  е покупка, но възможностите не се изчерпват само с нея. Абонирането за бюлетин, изтеглянето на електронна книга, записване за консултация и още много други желани действия могат да бъдат постигнати, ако разполагате със специалист, който знае как да подбира правилните думи. 

Не са рядко случаите, в които компаниите не разполагат със специалист, който да се погрижи за техните текстове. Вместо това, създаването им между другото е оставено на маркетинговото звено или на други служители, чиито приоритетни задължения са други. Резултатът е, че рекламните послания, публикациите и блог статиите се пишат в последния момент, често без да се вкара особен умисъл и накрая може да се окаже, че това, което сте искали да кажете на потребителя, изобщо не е стигнало до него. 

Да назначите копирайтър в екипа си или пък да наемете външен изпълнител, означава да доверите съдържанието, което вашия бизнес произвежда, в ръцете на специалист в писането, представянето на идеи и не на последно място – убеждаването. В допълнение, този вид специалисти знаят много добре как да ангажират вниманието на аудиторията и да говорят на нейния език, но са също толкова добре запознати с добрите практики в SEO оптимизацията и как да се харесат на търсачките. 

Защо добрият копирайтинг е важен за вашия бизнес?

Защо добрият копирайтинг е важен за бизнеса

Ето няколко убедителни причини защо си струва да инвестирате в професионални копирайтинг услуги за вашия онлайн бизнес, ако все още не сте го направили. 

Повишава качеството на вашето съдържание и реклама

Копирайтинг повишава качеството на съдържанието

За съжаление днес все още може да попаднем на реклами, статии, лендинг страници и имейли, които са по-скоро пример за това как не бива да се прави съдържание. Проблемът не е само, че те попадат в различни групи, където биват осмивани. По лошото е, че това неглижиране на комуникацията и посланията носи негативи на бранда и дори може да отблъсне потенциалните ви клиенти. 

Опитният копирайтър умее да разказва увлекателни истории и да открие правилния подход, за да спечели интереса на аудиторията. Голяма част от неговата работа е свързана с правенето на подробни проучвания и опознаването на вашата целева група, за да може да поднесе информацията по подходящ начин. Той ще ви помогне да изградите подходящ тон на говорене (tone of voice) на бранда, както и да поддържате консистентни посланията. Не на последно място езиковата грамотност и умелото боравене с думите ви предпазват от грешки, които потребителите лесно могат да забележат. 

Всичко това ви помага да повишите качеството на вашето съдържание и реклама и да се възползвате от множеството предимства, които ви донесе. 

Увеличава продажбите ви 

Като стана дума за предимства, добрият копирайтинг е мощен инструмент, който има потенциала да увеличи вашите продажби. Много често собствениците на бизнеси правят грешката да се фокусират повече върху техническите характеристики на продуктите/услугите, които предлагат и забравят да обърнат внимание на ползите за потребителите

С добре написан текст, може да дадете допълнителна стойност на вашите клиенти, да им покажете защо вашият продукт е правилното решение за техните потребителски болки. Информативното и полезно съдържание, в съчетание с подходящите призиви за действие, е част от арсенала на опитните копирайтъри, които ще ви помогнат да увеличите вашите продажби. 

Утвърждава ви като авторитет в нишата

Утвърждава ви като авторитет

Факт, който отдавна трябва да сте разбрали, е че потребителите не харесва реклами. За сметка на това обаче, те ползват интернет основно, за да търсят полезна, интересна и забавна информация. Брандовете, които успeят да осигурят такъв тип качествено съдържание за своите потребители, са тези, които се утвърждават като авторитети в дадената ниша. С други думи, когато регулярно публикувате текстове, които отговарят на често задавани въпроси, образоват и дават допълнителна стойност на потребителите, те ще се връщат отново и отново при вас, защото знаят, че им предлагате съдържание с висока стойност.

Помага ви да подобрите резултатите от SEO оптимизацията

SEO оптимизацията е една от най-популярните и ефективните маркетингови стратегия, която много бизнеси използват, за да получат по-голяма разпознаваемост на своя бранд и повече трафик към сайта си. Съдържанието е неизменна част от SEO, тъй като за търсачките е важно да предоставят на потребителите релевантни отговори на техните запитвания. Алгоритмите на търсачките дават предимство на сайтове, които регулярно публикуват качествено съдържание. 

Възползвайки се от професионални копирайтинг услуги, ще ви бъде по-лесно консистентно да създавате съдържание, което да бъде съобразено с актуалните SEO практики. 

Ангажира аудиторията и ви помага да изградите връзка с клиентите ви

Ангажира аудиторията

В края на този списък с предимства, поставяме и още една съществена полза. С помощта на копирайтър може да представите бранда ви така, че целевата аудитория да се припознае в него и да ви се довери. Изграждането на лоялни клиенти, които препоръчват вашия бизнес, е най-добрата и ефективна реклама. Още по-хубавото е, че тя е безплатна. 

Сами виждате, че добрият копирайтинг може да бъде мощен инструмент за постигането на вашите бизнес цели. Ако не разполагате с копирайтър в собствения си екип, но искате да се възползвате от всички тези предимства, професионалните копирайтъри на Дигитална агенция SEOMAX ще ви помогнат. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.