Най-добрите платформи за онлайн магазини

Най-добрите платформи за онлайн магазини

Електронната търговия  е един от бързоразрастващите се икономически сектори в глобален мащаб. Все повече хора осъзнават предимствата на дистанционното пазаруване, а и онлайн вече може да си купите почти всеки продукт, който до преди това беше възможно да вземете единствено от физически магазин. 

Тази промяна на потребителското поведение, повишеното доверие в онлайн магазините и не на последно място ползите да пазаруваш където и когато пожелаеш, са основен двигател в сектора. Според прогнозни данни се очаква през 2025 г. глобалната електронна търговия да достигне размер от 7,5 трилиона долара, което е ръст с цели 50% спрямо 2021 г

На фона на активното развитие на сектора, се появяват и нови онлайн търговци, които искат да създадат собствени магазини. Ако и вие планирате да го направите, едно от първите решения, които ще трябва да вземете,  е именно коя платформа за онлайн магазин да изберете.

Тук е моментът да отбележим, че това решение зависи от редица фактори – от това колко и какви продукти ще предлагате, колко лесно се работи с нея –  до това от какви функционалности се нуждае онлайн магазинът ви. Размерът на месечния абонамент или еднократната такса за използване на платформата, също е нещо важно, което трябва да имате предвид. 

За да ви помогнем и да направим процеса на изработка на онлайн магазин една идея по-лесен за вас, в следващите редове ще разгледаме част от популярните платформи, на които си струва да обърнете внимание. 

OpenCart

Opencart за онлайн магазини

OpenCart e едно от най-популярните решения за онлайн магазини на собствен хостинг (self hosted). Едно от най-големите ѝ предимства е, че тя е платформа за електронна търговия с отворен код. Обяснено разбираемо, това означава, че всеки, който желае да стартира онлайн магазин може да се възползва от нейната широка гама от функционалности безплатно. Тук е важно да уточним, че трябва да предвидите разходите за хостинг на вашия онлайн магазин, който ще трябва да плащате на месечна или годишна база, за да бъде сайтът ви достъпен в интернет.

OpenCart е предпочитано решение, не само заради ниската първоначалната инвестиция, но и заради множеството функционалности, нужни за да работи онлайн магазина ви. Едно от изкушаващите предимства е, че с платформата лесно може да създадете онлайн магазин, с който да продавате на международни пазари, тъй като тя предлага мултиезичност и множество валути. Тези опции обикновено са платени в много от другите подобни платформи. 

Сред удобствата на OpenCart е и възможността собствениците на бизнеси и техните маркетинг екипи лесно да проследяват и анализират постигнатите резултати. Платформата позволява да персонализирате отчетите си, избирайки конкретно каква информация искате да включите и по този начин значително улеснява процеса. 

Също така, що се отнася до платежните методи и методите за доставка, платформата предлага повечето от популярните и широко използвани в глобален мащаб решения. Всичко това идва с възможността лесно да работите с платформата и да управлявате своя бизнес.

WooCommerce

Woocommerce за онлайн магазини

WooCommerce е друга популярна платформа за онлайн магазини, която всъщност представлява плъгин за WordPress. Подобно на OpenCart, тя също е безплатна за сваляне и използване и с отворен код. Може лесно да го инсталирате и използвате за нуждите на вашия онлайн бизнес. Тук е важно да отбележим, че отново трябва да предвидите разходи за хостинг план, който да бъде съобразен с нуждите на вашия онлайн магазин.

WooCommerce предлага богат избор на екстеншъни, включително и такива, които са подходящи за по-големи онлайн магазини. Повечето от тях са безплатни, но има и такива, за които се изисква заплащане на месечен абонамент. От гледна точка на сигурността, в платформата регулярно се извършват ъпдейти, които да осигурят висока защита на потребителите.

Ако имате предишен опит с WordPress, вероятно няма да ви бъде трудно да управлявате онлайн магазина си. В случай, че сте напълно начинаещи, WooCommerce може да ви се стори по-трудна от начало. За сметка на това платформата има изградена широка общност от потребители и разработчици и може да откриете множество статии, наръчници и други полезни материали, свързани с използването ѝ.

Gombashop 

Gombashop онлайн магазини

SaaS или Software-as-service платформите също могат да бъдат практично решение за вашия бизнес. Дигитална агенция SEOMAX е препоръчан партньор на една от водещите SaaS платформи за електронна търговия у нас – Gombashop. Част от нашите клиенти вече успяха да постигнат впечатляващи резултати, използвайки платформата.

Gombashop е отличен избор, ако искате да започнете собствен бизнес онлайн, но разполагате с малки бюджети. Началната инвестиция за изработка на онлайн магазин в платформата е сравнително ниска, а вие получавате работещ онлайн магазин в изключително кратък срок. 

Друго предимство е, че платформата е лесна за работа и отлично решение за хора, които за пръв път ще развиват екомерс проекти и нямат предишен опит. Не на последно място, Gombashop може да бъде и лесен начин да валидирате вашата бизнес идея с минимална инвестиция и след това да прецените дали си струва да продължите напред.

За разлика от предните две решения, за които вече споменахме, в абонаментите планове на платформата е включен и надежден облачен хостинг. Едно нещо, за което не се налага да мислите вие. Също така регулярно се разработват и добавят различни интеграции, които помагат на търговците успешно да развиват своя бизнес, но също така и да предоставят на своите клиенти едно по-добро потребителско преживяване.

Няма нужда се тревожите за дизайна, защото може да изберете от множеството налични дизайн теми, изработени от професионалисти. Управлението на продуктите и използването на различни маркетингови инструменти за проследяване на резултатите също е улеснено. Имате възможност за допълнителна персонализация, чрез среда за разработка.

Не на последно място, за да ви помогне, платформата предлага обучителни материали и юридическа помощ – две безценни неща при стартирането на всеки онлайн бизнес. 

Ако икате да изградите успешен онлайн магазин, но в момента разполагате с повече въпроси, отколкото с отговори, ние може да ви помогнем. Изпратете вашето запитване, за да обсъдим как може да превърнем вашия проект в реалност!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.