Най-добрите плъгини за WordPress

wordpress плъгин, yoast модул, website

Ако сте в дигиталния свят, то сме убедени, че сте чували не малко за WordPress. Знаете, че множество магазини, уебсайтове, та дори и само блогове са изградени на тази платформа. Ако зад гърба си имате агенция (като Seomax, например), то е лесно да оставите избора за подходящи плъгини към платформата, но ако сте сами? Затова сме подготвили и тази статия! Днес ще ви представим топ 3 плъгина в WordPress!

Kакво представляват плъгините?

Те са като черешката на тортата, маслинката в мартинито или друг подобен сладък пример – би трябвало да си напълно ОТКАЧЕН, за да не ги използваш! Знаем, че звучим много смело, но това си е факт – плъгините са създадени с цел да направят нашия сайт много по-функционален и удобен за клиентите ни. Искате да поставите бутон за споделяне в социална мрежа, да настроите карта или просто едновременно да добавяте код в Head&Body на всички страници в сайта ви едновременно (добре де, знаем, че това е за напреднали, ама е важно). То именно тези малки помощници са вашето решение!

Често обаче хората остават объркани. Представете си магазин, но не обикновен, а най-големия, който сте виждали в живота си! Сега си представете, че пред вас са изложени над 40 000 артикула и трябва да изберете само… 5, например. Този магазин, обаче, е по-специален. Някои продукти са безплатни, други са платени, но пък в намаление. Някои ви трябват спешно, но други изглеждат тооолкова атрактивно, че не можете да се сдържите да не ги вземете.

Предполагаме, че вече сте се вдъхновили и се чудите дали съществува някой плъгин, който да ви помогне за вашия собствен уебсайт. Не сме магьосници и не четем мисли, но отсега ви казваме, че го има! По-скоро се запитайте какво по-точно ви трябва и кой е най-добрият плъгин за функционалността, която искате да внедрите в сайта си.

Спокойно, свършихме черната работа вместо вас и изкарахме най-добрите (съответно и важни за вашия сайт) плъгини на WordPress.

1. Contact Form 7

Пишем тази статия и се чудим – та съществува ли през 2019-та година сайт без контактна форма? Това потенциалните ни клиенти да могат да се свържат с нас бързо и лесно би трябвало да бъде приоритет на абсолютно всеки един бизнес и да не се правят компромиси! Този плъгин е толкова прост, че абсолютно всеки може да направи прекрасна форма за контакт, която потребителите да нападнат веднага и да препълнят входящата ви поща! Ако си мислите, че няма хубави и безплатни неща в този живот, то сега ще ви кажем, че грешите защото Contact Form 7 идва напълно безплатно при вас!

Ако това не успее да ви съблазни, то ето ви и малко факти – над 5 милиона инсталации (да, това си е почти една България) и основен рейтинг от 5 звезди. Както обичаме да казваме, нека клиентите сами говорят за продукта!

2. Yoast SEO

yoast модул, seo

Няма да си кривим душите – търсачките са основен трафик за всеки един уебсайт в мрежата. Това е и причината да ги ухажваме повече и да се грижим да изглеждаме добре пред техните очи. Плъгина Yoast е перфектния щрих, с който ще се доближите до челните позиции във всяка една търсачка. Как ви помага? Той е много насочен към създаването на съдържание и подобряването му. Ще ви помогне да изберете своите ключови думи правилно и да ги използвате правилно в текстовете. Анализите на страниците ще засекат дали сте използвали коректно тези думи независимо дали става въпрос за мета дескрипшъни, алт тагове на снимки или друго.

Друг неоспорим плюс на този плъгин – помага за начина, по който изглежда сайтът ви в търсачките. Няма да се лъжем, всички знаем колко е важно първото впечатление, нали така?

3. Akismet Anti-Spam

Знаем, че е на последно място, но този плъгин не ви го даваме просто като съвет, а като нещо, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да притежавате. Знаете ли кой е един от най-големите кошмари на всеки, който притежава секция за коментари в сайта си? СПАМ! Точно така, това са всички онези несвързани коментари на различни езици, с неприлично съдържание или просто нелогично присъствие на уебсайта ви. Ако имате само една страница, където е възможно да се оставят коментари – добре, вероятно можете да се справите и ръчно с този проблем, но защо? Дори ако имате секция блог, за която се грижите достатъчно коректно, вече имате проблем.

Този плъгин обхожда страниците и филтрира успешно всеки един спам коментар в сайта ви. Не само това, той ще ви докладва, като един добър робот, какво по-точно е свършил. Ще ви даде точни данни за това какви коментари са били изтрити и поради какви причини са били категоризирани като спам.

Ако не сте сигурни дали ви трябва, не се притеснявайте – Akismet е напълно безплатен плъгин, така че неговото наличие няма да ви коства абсолютно нищо (освен няколко клика, разбира се).

Е, това са нашите ТОП 3 и вярваме, че ще ви бъдат полезни. Това, което искаме да ви дадем финално като съвет е:

  1. Определете добре целите си преди да се насочите към даден плъгин.
  2. Винаги проверявайте ревютата и оценките за него.
  3. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да попитате някой професионалист.
  4. Сваляйте плъгини само и единствено от официалния сайт на WordPress! Винаги можете да проверите и други места, но ние можем да гарантираме качество само за това.

Надяваме се, че тази статия ви беше полезна! Ако статията ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели! А ако получи достатъчно висок интерес, то ще ви подготвим и част втора с още повече и по-интересни плъгини за WordPress.

Автор:

Аня Петрова

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.