Най-добрите плъгини за WordPress

wordpress плъгин, yoast модул, website

Ако сте в дигиталния свят, то сме убедени, че сте чували не малко за WordPress. Знаете, че множество магазини, уебсайтове, та дори и само блогове са изградени на тази платформа. Ако зад гърба си имате агенция (като Seomax, например), то е лесно да оставите избора за подходящи плъгини към платформата, но ако сте сами? Затова сме подготвили и тази статия! Днес ще ви представим топ 3 плъгина в WordPress!

Kакво представляват плъгините?

Те са като черешката на тортата, маслинката в мартинито или друг подобен сладък пример – би трябвало да си напълно ОТКАЧЕН, за да не ги използваш! Знаем, че звучим много смело, но това си е факт – плъгините са създадени с цел да направят нашия сайт много по-функционален и удобен за клиентите ни. Искате да поставите бутон за споделяне в социална мрежа, да настроите карта или просто едновременно да добавяте код в Head&Body на всички страници в сайта ви едновременно (добре де, знаем, че това е за напреднали, ама е важно). То именно тези малки помощници са вашето решение!

Често обаче хората остават объркани. Представете си магазин, но не обикновен, а най-големия, който сте виждали в живота си! Сега си представете, че пред вас са изложени над 40 000 артикула и трябва да изберете само… 5, например. Този магазин, обаче, е по-специален. Някои продукти са безплатни, други са платени, но пък в намаление. Някои ви трябват спешно, но други изглеждат тооолкова атрактивно, че не можете да се сдържите да не ги вземете.

Предполагаме, че вече сте се вдъхновили и се чудите дали съществува някой плъгин, който да ви помогне за вашия собствен уебсайт. Не сме магьосници и не четем мисли, но отсега ви казваме, че го има! По-скоро се запитайте какво по-точно ви трябва и кой е най-добрият плъгин за функционалността, която искате да внедрите в сайта си.

Спокойно, свършихме черната работа вместо вас и изкарахме най-добрите (съответно и важни за вашия сайт) плъгини на WordPress.

1. Contact Form 7

Пишем тази статия и се чудим – та съществува ли през 2019-та година сайт без контактна форма? Това потенциалните ни клиенти да могат да се свържат с нас бързо и лесно би трябвало да бъде приоритет на абсолютно всеки един бизнес и да не се правят компромиси! Този плъгин е толкова прост, че абсолютно всеки може да направи прекрасна форма за контакт, която потребителите да нападнат веднага и да препълнят входящата ви поща! Ако си мислите, че няма хубави и безплатни неща в този живот, то сега ще ви кажем, че грешите защото Contact Form 7 идва напълно безплатно при вас!

Ако това не успее да ви съблазни, то ето ви и малко факти – над 5 милиона инсталации (да, това си е почти една България) и основен рейтинг от 5 звезди. Както обичаме да казваме, нека клиентите сами говорят за продукта!

2. Yoast SEO

yoast модул, seo

Няма да си кривим душите – търсачките са основен трафик за всеки един уебсайт в мрежата. Това е и причината да ги ухажваме повече и да се грижим да изглеждаме добре пред техните очи. Плъгина Yoast е перфектния щрих, с който ще се доближите до челните позиции във всяка една търсачка. Как ви помага? Той е много насочен към създаването на съдържание и подобряването му. Ще ви помогне да изберете своите ключови думи правилно и да ги използвате правилно в текстовете. Анализите на страниците ще засекат дали сте използвали коректно тези думи независимо дали става въпрос за мета дескрипшъни, алт тагове на снимки или друго.

Друг неоспорим плюс на този плъгин – помага за начина, по който изглежда сайтът ви в търсачките. Няма да се лъжем, всички знаем колко е важно първото впечатление, нали така?

3. Akismet Anti-Spam

Знаем, че е на последно място, но този плъгин не ви го даваме просто като съвет, а като нещо, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да притежавате. Знаете ли кой е един от най-големите кошмари на всеки, който притежава секция за коментари в сайта си? СПАМ! Точно така, това са всички онези несвързани коментари на различни езици, с неприлично съдържание или просто нелогично присъствие на уебсайта ви. Ако имате само една страница, където е възможно да се оставят коментари – добре, вероятно можете да се справите и ръчно с този проблем, но защо? Дори ако имате секция блог, за която се грижите достатъчно коректно, вече имате проблем.

Този плъгин обхожда страниците и филтрира успешно всеки един спам коментар в сайта ви. Не само това, той ще ви докладва, като един добър робот, какво по-точно е свършил. Ще ви даде точни данни за това какви коментари са били изтрити и поради какви причини са били категоризирани като спам.

Ако не сте сигурни дали ви трябва, не се притеснявайте – Akismet е напълно безплатен плъгин, така че неговото наличие няма да ви коства абсолютно нищо (освен няколко клика, разбира се).

Е, това са нашите ТОП 3 и вярваме, че ще ви бъдат полезни. Това, което искаме да ви дадем финално като съвет е:

  1. Определете добре целите си преди да се насочите към даден плъгин.
  2. Винаги проверявайте ревютата и оценките за него.
  3. Ако имате въпроси, не се притеснявайте да попитате някой професионалист.
  4. Сваляйте плъгини само и единствено от официалния сайт на WordPress! Винаги можете да проверите и други места, но ние можем да гарантираме качество само за това.

Надяваме се, че тази статия ви беше полезна! Ако статията ви е харесала, не забравяйте да я споделите с приятели! А ако получи достатъчно висок интерес, то ще ви подготвим и част втора с още повече и по-интересни плъгини за WordPress.

Автор:

Аня Петрова

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.