Най-добрите съвети за онлайн търговия през 2018 година

онлайн бизнес, съвети от Seomax, съвети за онлайн търговия

Намираме се във време, когато ръководенето на бизнес е все по-сложно, предвид наситената с конкуренти среда и новите механизми за популяризиране и налагане на брандовете. Същевременно интернет се явява както огромна възможност за развитие, така и сериозно предизвикателство за предприемачите, които се опитват да изпъкнат и да оставят трайна следа в съзнанието на потребителите. Почти всеки бизнес вече се прехвърля онлайн и от присъствието му в мрежата зависи много. И макар да няма универсална формула за успех, подбрахме за вас някои от най-добрите съвети за онлайн търговия за 2018 година.

Повечето хора, които се интересуват от това как да станат печеливши търговци, трябва само да прекарат няколко минути онлайн, преди да прочетат фрази като “планирайте търговията си, търгувайте с плана си” или “пазете загубите си до минимум”. За новите търговци това колосално количество информация, което се намира в мрежата, както и безкрайните клишета, могат да бъдат по-скоро повод за разсейване, отколкото ясен съвет за действие. Защото новите търговци чисто и просто искат да знаят как да организират стъпките си, така че да могат да продават продукта си и да печелят пари от това.

За да бъде успешна една онлайн търговия обаче, трябва да се спазва набор от правила, споделени от различни експерти и предприемачи с богат опит в тази материя. Всяко правило само по себе си е важно, а когато работят заедно, ефектът е наистина значим. Търговията с тези правила може значително да увеличи шансовете за успех на фирмите както онлайн, така и физически.

Правило № 1: Винаги имайте план за търговия

Търговският план е писмен набор от правила, които определят критериите за влизане, излизане и управление на парите. Прибягването до такъв план позволява на търговците да контролират ресурсите си умно и прозрачно, така че инвестираното време несъмнено си струва.

С днешните технологии е лесно да тествате идеята си, преди да рискувате и да вложите парите си в нея. След като планът е разработен и тестовете показват добри резултати, концепцията ви вече може да се използва и в реалната търговия. Ключът тук е да се придържате към всичко, което предварително сте записали. Извършването на сделки извън плана, дори и да се окажат успешни, се счита за лоша търговия и крие много опасности по-нататък.

Правило № 2: Отнасяйте се с търговията като бизнес

За да бъде успешна, онлайн търговията трябва да бъде третирана като мащабен и перспективен бизнес на пълно работно време, не като хоби или редова работа. Като хоби, където няма реален ангажимент за растеж, това занимание може да се окаже много скъпо. А като обикновена работа може да има разочароващ ефект, тъй като няма да получавате сигурна по отношение на срокове и размер заплата.

Да, онлайн търговията е бизнес и носи разходи, загуби, данъци, несигурност, стрес и риск. Като търговец, вие сте по същество сте собственик на малък бизнес и трябва да организирате вашите изследвания и стратегии така, че да увеличите максимално потенциала на бизнеса си.

Правило № 3: Използвайте технологиите като основно предимство

Търговията е конкурентен бизнес и може да се предположи, че клиентите, към които се стремите да достигнете, се възползват пълноценно от технологиите. И трябва да ги следвате на всяка крачка. Точно затова се нуждаете от онлайн магазин.

Графичните платформи позволяват на търговците безкрайно разнообразие от методи за разглеждане и анализиране на пазарите. Получаването на актуализации към смартфоните ви позволява да наблюдавате бизнеса си практически навсякъде. Дори технологията, която днес приемате за даденост, като високоскоростните интернет връзки, може значително да увеличи ефективността на онлайн търговията.

Правило № 4: Защитете вашия търговски капитал

Спестяването на пари за финансиране на търговска сметка може да отнеме много време и усилия. Важно е да се отбележи, че защитата на вашия търговски капитал не значи да не губите от сделки. Всички търговци губят – това е част от бизнеса. Защитата на капитала предполага да не се предприемат ненужни рискове и да се прави всичко възможно, за да се запази вашия бизнес оптимално функциониращ.

Правило № 5: Учете се от и за пазарите

Помислете за всичко това като за продължаващо образование – търговците не трябва да спират да учат нови и нови неща всеки ден. Важно е да запомните, че разбирането на пазарите и всички техни сложности е процес, продължаващ през целия живот.

Твърдите проучвания позволяват на търговците да научат фактите, например какво означават различните икономически доклади. Фокусът и наблюдението пък дават възможност да придобиете инстинкт и да тълкувате нюансите; така можете да разберете как тези икономически доклади засягат пазара, на който се опитвате да пробиете.

Световната политика, събитията от всякакво естество и мащаб, икономиките, дори времето – всички те имат въздействие върху пазарите. Тази среда е невероятно динамична. Колкото повече знаете за миналото и настоящото в тази материя, толкова по-добре подготвени ще бъдете, за да се изправите пред „страшното“ бъдеще.

Правило № 6: Знайте какво можете да си позволите да загубите

В правило №4 споменахме, че финансирането на търговската сметка може да бъде дълъг процес. Преди търговецът да започне да използва реални пари, е задължително всички налични ресурси в сметката да бъдат отлично разпределени.

Не бива да се забравя, че финансите в търговската сметка не трябва да отиват за обучение на децата или за да изплатят ипотеката. Търговците не трябва да си позволяват да мислят, че просто “заемат” пари от сметка в сметка. Може да звучи стресиращо, но трябва да сте готови да изгубите всички пари, предназначени за бизнеса. Или пък, когато те нарастват, да не ги харчите за неща, които нямат общо с него.

Правило №7: Разработване на методология за търговия въз основа на факти

Отделянето на време за разработване на добра методика за онлайн търговия определено си струва усилията. Фактите, а не емоциите или надеждата, трябва да бъдат вдъхновението за вашата работа.

Помислете за това: ако трябва да се преквалифицирате професионално, повече от вероятно ще трябва да се обучавате в колеж или университет в продължение на една или две години, преди да сте достатъчно подготвени, за да можете да кандидатствате за нова длъжност в новото поле на развитие. Ясно е, че да се научите как да търгувате онлайн изисква най-малко същото време и практически насочени изследвания и обучения.

Правило №8: Винаги използвайте стоп-загуба

Стоп-загубата е предварително определен риск, който търговецът е готов да приеме при всяка сделка. Това може да бъде конкретна сума в левове или процент. Разбира се, тази мярка може да отнеме част от емоциите от търговията, тъй като ще знаете, че ще загубите само X сума за дадена операция.

Пренебрегването на стоп-загубата, дори ако така или иначе имате печеливша търговия, е лоша практика. Използването на такава защита може да ви гарантира, че вашите загуби и рискът са ограничени.

Правило № 9: Знайте кога да спрете да търгувате

Има две причини да се спре онлайн търговията: неефективен план и неефективен търговец. Неефективният план води до много по-големи загуби, отколкото сте очаквали. Пазарите може да са се променили, волатилността в рамките на определен инструмент за търговия може да е друга или пък планът просто да не се представя така, както би трябвало. Може да е време да го преоцените и да направите няколко промени или да започнете с нов план. Това не е краят на вашия бизнес.

В същото време неефективният търговец е този, който не може да следва своя търговски план успешно. Външните стресови фактори, лошите навици и липсата на физическа активност могат да допринесат за този проблем. Търговец, който не е в най-доброто състояние за управляване на бизнес, трябва да помисли за почивка, за да се справи с личните проблеми, независимо дали става дума за здравословни усложнения, стрес или нещо друго, което води до разсейване и намалена трудоспособност.

Правило № 10: Поддържайте търговията в перспектива

Важно е да се съсредоточите върху голямата картина, когато търгувате. Загубите не трябва да ви изненадват – те са естествена част от целия процес. По същия начин печалбите не бива да ви успокояват.

След като търговецът приеме победите и загубите като нормален момент от бизнеса, емоциите ще имат по-слаб ефект върху ефективността му. Това не означава, че не можете да се вълнувате от особено плодотворна онлайн търговия, но трябва да имаме предвид, че всичко е преходно и трябва да сте в отлична форма през цялото време.

Определянето на реалистични цели също е ключова част от поддържането на перспективата за търговия. Ако търговецът има малка сметка, той не трябва да очаква да получи огромна възвращаемост.

Разбирането на важността на всяко или тези правила за търговия и как те работят заедно може да помогне на търговците да създадат жизнеспособен бизнес онлайн и да го поддържат и разрастват във времето. Търговията изисква упорита работа и предприемачите, които имат дисциплина и търпение да спазват тези правила, могат да увеличат шансовете си за успех на тази толкова конкурентна арена.

Надяваме се нашият списък с някои от най-добрите съвети за онлайн търговия за 2018 година да са полезни за вас. Ще се радваме да се свържете с нас, за да разкажете за личния си опит и да споделите кои са вашите „златни“ правила за успешен бизнес в интернет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.