ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.

Линк билдинг услуги

Линк билдинг услуги

Top Heading Element

Какво е линк билдинг в SEO оптимизацията?

Линк билдингът е придобиване и изграждане на хиперпръзки в мрежа от други сайтове към вашия. Тези връзки, или линкове, могат да навигират потребителите между различните страници в интернет. Дефиницията на линк билдинг би трябвало да бъде, че това са връзки, които правят съдържанието по-богато и дават много бърз път от текущата към нова информация, но за съжаление това не винаги е така.

Top Heading Element

Търсачките се възползват от линковете!

Търсачките се възползват от тях, за да могат да обходят цялата мрежа и да намират чрез тях сайтове или да се научи колко са силни и популярните старите изградени. Как става това?

Top Heading Element

Линк билдингът е комплексен процес

В SEO оптимизацията задължително влиза и линк билдингът, той вероятно е сред най-сложните и скъпи части на работата, като изискват и доста време. Линк билдингът е така нареченото навременно препоръчване на точното място.
В живия живот всички се сблъскаме с това, но под различна форма. Например, ако сме препоръчани за някаква работа от големи специалисти, работата ни е осигурена, но ако ни препоръча някой не компетентен, то тогава е безсмислено и дори може да навреди. Същото е и при изграждането на линк билдинг стратегия. По този начин Google се справя с вашите линкове и самата стратегия. Ако те са релевантни източници, конкретно за вашия бизнес би било най-добре.

Ако пък, случайно или не, се появи хиперлинк към дадена страница от сайта ви от друг такъв, който няма никаква връзка в бранша и никакви допирни точки, и ако не е много силен, то тогава няма как да даде някакви позитиви. Даже има вероятност да навреди, по същия начин, както препоръката за работа на неспециалисти. Обратното би било ако се появят линкове в бранша ви, силни линкове във вашата сфера, тогава ефекта ще бъде значителен и много по-дълъг.

Top Heading Element

Как да разработите добра линк билдинг стратегия?

За да бъде изпълнена правилно, линк билдинг стратегията трябва да изглежда така, все едно всичко се случва изключително натурално и постепенно, без ваша намеса. Търсачките не обичат големи сътресения, което прави сериозните промени напълно забранени, особено ако са по едно и също време. Колкото по-разнообразен е линкът и анкър текст профилът, толкова по-голяма е вероятността да се постигнат много добри резултати.

Добре е линк билдинг стратегията да започне веднага след създаването на сайта, това би бил първоначалният вариант да бъдете намирани по-лесно. Новият сайт трябва да има ново съдържание, което не е задължително да е всеки ден, може и да е 2 или 3 пъти в седмицата, като зависи каква е нишата и какво точно искате да кажете на потребителите си.

Top Heading Element

Професионалния линк билдинг включва:

Базата на линкове трябва да расте непрекъснато - разнообразието е важно.

За откриването по-бързо в Google, се използват специални стратегии и допълнителни линкове, които насочват към директните линкове.

Top Heading Element

Видове линк билдинг

Линк билдингът се разделя на две – вътрешен и външен, като вътрешният обхваща цялата структура на линковете във вашия сайт. Това са линковете между страниците, изходящите такива към други страници. Външен обхваща тези линкове, които са в други сайтове, но водят към вашия. Това е значително по-трудният за постигане и се характеризира с много работа, много познания и добра стратегия за постигане на идеални резултати.

Top Heading Element

Вътрешен линк билдинг

Една от най-важните точки в постигането на успех е оптимизирането на вътрешните линкове, което често е пренебрегвана задача в SEO оптимизацията. Повечето хора не обръщат внимание на вътрешния линк билдинг в техните собствени сайтове, а това е грешка, която ще се отрази в дългосрочен план. Правилата за работеща структура на вътрешни линкове е следваната:

Главната предпоставка за добра SEO оптимизация е именно линк билдингът, изграждането му е сложна стратегия, която се прави само от професионалисти и може да гарантира резултати в дългосрочен план.

Top Heading Element

Външен линк билдинг

Качественият външен линк билдинг е много сложна материя, която гарантира страхотни резултати. Наличието на линкове от авторитетни сайтове е само малка част от цялостното изпълнение на стратегията. Ето и някои фактори:

Това са само една малка част, която обвързва линк билдинга с най-срещаните методи на използване. Проучването е изключително важно, а специалистите биха ви насочили към най-подходящите за вас, проучване и стратегия. По този начин ще се създаде ефективна структура, която ще бъде следвана и изследвана непрекъснато, за да дава максимален ефект, независимо от конкурентите. Потребителите ще бъдат щателно проучени, за да се насочите към конкретните реципиенти.
Линк билдингът е една мрежа от стратегии и знания, която се развихря във вашия сайт.

Top Heading Element

Case Studies

Facebook маркетинг и Google реклами за онлайн магазин за мебели „Напредък“

Facebook и Google рекламиране и имейл маркетинг на Аптеки 36.6

Развитие по време на пандемията на онлайн магазин за дрехи Gang.bg

Lorem Ipsum е елементарен примерен текст

Top Heading Element

Често задавани въпроси

Линк билдингът е изграждане на хиперлинкове към чужди сайтове. На колкото повече места има името на сайта ви, толкова по-вероятно е да имате повече потребители на сайта, което да доведе до повече доверие и продажби. Търсещите линкове машини ви класират на по-предни позиции, което прави намирането ви много по-лесно и чрез конкретни думи специално потърсени за нишата, в която сте.

 

Зависи от много фактори. Ако самите потребители споделят вашето съдържание, няма да има нужда да плащане за линкове, но ако не е така и искате максимално това да се увеличи, както и качеството на връзките към вашия сайт, тогава ще ви се наложи на наемете специалист. Наемането на такъв и инвестирането в създаване на съдържание / копирайтинг, графичен дизайн, видео монтаж и др. /, а също и спонсорирани публикации, ще дадат голям ефект върху цялостното ви намиране и то в дългосрочен план.
Екипът ни в SEOMAX е помогнал на много клиенти, изградените стратегии и индивидуалният подход са много важни при създаването на стратегия.

Всъщност, това би следвало да е едно от първите неща, които да се направят, ако сайтът е нов. Ако не е нов то трябва да се направи цялостно проучване за старите линкове, позициите на сайта и това колко потребители са удовлетворени от него, както и дали сте доволни от процента на потребители в сайта и тяхното задържане на определените категории в него. Ако не сте доволни или сайта е нов, то задължително трябва да се направи линк билдинг и да се изгради нова стратегия.
Обикновено, когато сайтът е на пазара от по-дълго време, има нужда от оптимизация на текстовете и съответно, на линковете и ключовите думи.
Линк билдингът се изгражда от професионалисти, ако имате знанията може да направите всичко по вашите сайтове, но задавайки въпроса се предполага, че имате нужда от консултация. Важно е да се доверите на проверена компания, която да отговори на очакванията, както на качество, така и на цена.
Специалистите ни в SEOMAX са изграждали множество стратегии, които успешно изкарват на първи позиции някои от сайтовете, който гарантираме, че ползвате ежедневно. Ще ви се осигури пълен достъп до информацията за сайта, както и съответните стратегии, за да можете да бъдете начело на решенията, които се взимат. Преди да изберете компания, която да се занимава със сайта ви е необходимо да изградите доверие в нея!
В SEOMAX гарантираме на нашите клиенти качество на работа и изграждане на успешни структури. Работата ни с много и разнообразни компании ни дава самочувствието да гарантираме успех, защото сме сигурни в специалистите, които изграждат ежедневно качествени стратегии, които резултати, чрез SEO оптимизация, даваме на документ, по който се изгражда стратегията в дългосрочен план. Именно затова няма как да не проработи за вас, може да изисква повече време и усилия, в зависимост къде се намира сайта ви в момента, но винаги резултатът идва.
Зависи от конкретния сайт! Много зависи в какво състояние е сайта ви, но бихме могли да кажем, че резултатът средно се вижда още в първите 2-3 месеца, като при някои сайтове това е много по-бързо, в зависимост от популярността на аспектите в сайта и неговата конкретика.
Трудно! Ако сте споменати в някоя статия с лошо или просто сте направили някаква грешка с публикуването на сайта, трябва първо да намерите първоизточника, ако не стане това има пран “Б”. Може да се използва disavow tool на Google Webmaster Tools. Но в най-добрия случай трябва да се консултирате със специалист, който да се заеме с конкретния проблем и той да бъде успешно изчистен.
След като специалистите се запознаят в вашата ситуация се прави подробен анализ на целия сайт или звената, които ви притесняват. След като се навлезе в дълбочина и излезнат всички проблеми, некачествени линкове или стара информация, се изгражда стратегия. Чрез стратегията се действа по нататък в написването на нови материали, мрежови сайтове и др.
Няма точен отговор на този въпрос. Много зависи от конкуренцията и техническите качества на сайта ви. SEO оптимизацията е дълъг процес и резултатите от него обикновено са бавни, но пък са постоянни в дългосрочен план. Ако оптимизирате сайта си, чрез специалисти, ще се задължите на първи позиции много дълго време.