Три ключови въпроси при поддръжка на сайт

Три ключови въпроси при поддръжка на сайт

Да започнем с кратко описание на понятието поддръжка на сайт. Той вгражда различно разбиране на явлението (например, поддръжката на сайта може да бъде информационна или техническа).

Обобщавайки няколко подхода, може да се даде следното определение за поддръжка на сайт: това е осигуряване на правилното функциониране на сайта, както и обновяване на съдържащата се в него текстова и графична информация. Да видим в кои случаи е необходима поддръжка на сайт.

Кога се изисква поддръжка на сайт?

Мнозина се интересуват от въпроса, в кои периоди на „живота“ на уеб сайта за него е особено важна поддръжката? Сигурно в самото начало, когато сайта още не е закрепил позициите си в мрежата?

Бихме искали да разсеем този мит, че поддръжка на сайт е необходима само в самото начало. Ни най-малко. Да, може би, с течение на времето вие сами ще се научите да изпълнявате редица операции, необходими за работа със сайта, но да се следи за функционирането на вашия интернет-проект е нужно постоянно, т.е. веднага след неговото създаване.

Освен това именно през това време в собственика на сайта, обикновено, се появява потребност от много различни подобрения и модификации.

По време на популяризирането на сайта

Разбира се, обновяването на вашия сайт значително ще способства за неговото популяризиране. Честите „усилия“ за неговото усъвършенстване ще оценят на само потребителите, но и търсачките.

След популяризиране на сайта

Не си мислете, че ако имате добро класиране в резултатите от търсенето, може да престанете да работите със сайта. Първо, имайте пред вид, че Интернет е активна, подвижна среда. Той е много променлив, в него ежедневно се променя състава на проектите, появяват се нови сайтове, които също търсят своя собствен път към върха на резултатите от търсенето, а и периодично се променят самите алгоритми за работа на търсачките. В допълнение, както знаете, не всичко в този свят се прави за роботите. Резултатите от работата по поддръжка на сайта ще зарадват преди всичко вашите посетители.

Винаги!

Очевидно, че със сайта трябва да се работи докато искате той да изпълнява своите основни задачи: да бъде достъпен за посетителите, да им предоставя необходимата актуална информация, да ви помага да привлечете нови клиенти и да реализирате печалби.

Трябва ли да си поръчате услуга по поддръжката на вашия сайт?

Услугата поддръжка на сайт ще бъде актуална в случай, ако:

Вашата компания се развива активно. В нея често се случват някакви промени. Вие трябва да информирате своите клиенти за нови услуги, предложения, промоции, акции. Посетителите на сайта ви трябва да са в крак със събития, като например откриването на нов клон, разработване на продукти, награди, сертификати на фирмата.

Асортимента на продукцията често се актуализира. Ако продукта е променен, текста не отговаря на съответстващото реално положение, снимките не отразяват действителността, вашите потребители ще бъдат подведени. Няма нужда да обясняваме до какво може да доведе това.

Вие искате сайта да се актуализира редовно с нови статии за вашата компания, вашите продукти, или просто тематични прегледи, свързани с вида на дейността на компанията. Посетителите на сайта със сигурност ще го оценят.

Вашият сайт не работи, и вие не можете да установите причината и да отстраните проблемите. Уеб ресурса е „жив“ организъм в Интернет системата, и не е имунизиран от неуспехи в работата си.

Остава да решите към кого да се обърнете.
Ако сте осъзнали, че имате нужда от поддръжка на сайт, си струва да помислите на кого да доверите тази отговорна задача.

Ако имате някакви въпроси относно необходимостта от поддръжка на сайт, обадете ни се, и ние ще ви помогнем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.