Домейн от вторичния пазар – атрактивен ли е той?

Избор на подходящ домейн за сайт от SEOMAX

Може да ви се наложи да купите домейн, който вече е бил използван от други. Причините могат да бъдат на-различни. Каквото и да е, пред вас възниква цяла поредица от въпроси: какви „подводни камъни“ могат да ви очакват?

Как да се проведе процедура за придобиване на домейн най-безопасното? До какво може да доведе купуването на домейн second hand?

Ако сте изправени пред избор между нов домейн, или вече използван, трябва внимателно да се обмислят всички детайли. При закупуване на нов домейн неговата история започва с нов лист, но и характеристиките му ще бъдат нулеви. Придобиването на използван домейн може да има редица предимства, които ще оправдаят тази стъпка.

Какъв домейн да изберем нов или „поддържан“?

Приятен момент при покупката на използван домейн е неговата възраст и входящите връзки на главната страница. А ако предишния собственик е успял да го регистрира в каталози, на вас няма да ви се налага да губите време и пари. Ето защо, създаването на сайт на базата на използван преди домейн изглежда оправдано.

Специфични думи, кратко и запомнящо се име може да се купи само на вторичния пазар. Но не си мислите, че това е най-важния параметър, дори и най-подходящото име, съпроводено с тъмна история на домейна, може да стане истинско препятствие за бъдещото популяризиране и да предизвика много проблеми на собственика на ресурса.

Обобщавайки, може да се отбележи, че с покупката на домейн на вторичния пазар можем да получим сайт, напълно готов за активно и ефективно извеждане в топ. Неговият собственик не трябва да чака възрастта на сайта да съответства на някои критерии. Ето защо, ако един от вашите приоритети е да получите високо класиране, вторичния домейн ще бъде голямо предимство, но това е само когато той има добра история.

Как изгодно и безопасно да си купим използван домейн?

Поддържани домейни има много, освен това в тази област могат да се намерят и специализирани компании, и частни продавачи. В блогове и специализирани форуми могат да се срещнат обяви с предложения за продажба. Тук можете да намерите най-атрактивната оферта, обаче гаранциите са минимални. С други думи, можете да заплатите пари, и да не получите домейн.

За да може сделката да мине безопасни, може да се възползвате от специализираните за целта компании за продажба на свободни домейни. Те са удобни за използване, тъй като предоставят пълни сведения за параметрите на всеки домейн и се отличават с голям асортимент. Благодарение на допълнителните филтри за търсене ще намерите най-подходящия домейн без проблеми. С него разработката на сайта и неговото популяризиране ще преминат гладко и ефективно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Бюлетин SEOMAX
Top Heading Element

Последни публикации

Съдържание

Top Heading Element

Свържете се с нас

Заявете среща

Обадете ни се

Изпратете запитване

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.